Hemmagjord tonfiskröra

Sessan stiger upp först av oss alla. Hon gör sig ordning, går ut i köket och brer sig en macka. Sedan sätter hon sig i soffan, placerar fötterna på bordet och njuter av sin hönökaka med tonfiskröra på medan hon tittar på barnprogram.

Min tonfiskröra, som jag gör på ca 3-4 dl grekisk yogurt, lite majonäs (frivilligt), en burk tonfisk, ( jag brukar köpa ICA:s tonfisk i vatten) dill, citronpeppar, salt och peppar efter behag. Mumsigt på mackan, men även som fyllning i smörgåstårtan eller till den bakade potatisen. Det kan även vara gott att strö över lite finhackad rödlök på potatisen eller mackan om man vill ha lite mer sting. 

Ibland gör jag tonfisksås som man kan ha till potatis eller ris. Det brukar bli vår snabbmat när det är bråttom. Väldigt enkelt. Som bas gör jag en vanlig vit sås. Slänger i en burk tonfisk (ink.vattnet) och smaksätter med citronpeppar, salt och svartpeppar.

Vi äter ofta tonfisk. Här är det ju mest tonfisk och lax som gäller när det står fisk på menyn.
Hela familjen är näst intill tonfiskmissbrukare. När jag öppnar en burk tonfisk är snabbt både sessan och prinsen där för att sno åt sig lite. Mums. Rena godiset. 😉

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Hemmagjord tonfiskröra

 1. livsnjutare skriver:

  Här är en till som gillar den röran till både det
  ena och andra. Visst är det gott!
  Säg bara till nästa gång så kommer jag också, he,he.
  Ha det riktigt gott!
  Kram!

 2. Kimmie skriver:

  Jag gillar också tonfisk, en variant som jag brukar göra är en burk tonfisk i vatten, ca 1 tredjedels burk av Philadelphia färskost (jag gillar den med vitlök och örter men det går bra med naturell om man vill ha mildare, lite pressad citron, ett hackat hårdkokt ägg.
  ”Gegga” ihop allt – gott på fralla eller bara som en röra med sallad till.

 3. ingela skriver:

  Tack för tipset Kimmie! Det ska jag pröva! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *