Fram med våffeljärnet!

Idag är det våffeldagen! Gott!

Enkla frasvåfflor:

För 5-6 laggar:
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl kallt vatten
1 krm salt
2 1/2 dl visp- eller mellangrädde

Vispa ihop mjöl, salt och vatten. Vispa grädden och blanda ner i smeten. Värm ett våffeljärn och ta ungefär en knapp deciliter smet till varje våffla, storleken på järn varierar. Pensla eventuellt med smält smör innan gräddningen. Många teflonbelagda järn gräddar bra utan smörjning.

Godast är våfflorna serverade direkt från våffeljärnet. Lägg annars de gräddade våfflorna på galler så håller de sig krispigare.
Servera med socker, sylt och grädde eller något salt tillbehör som frästa champinjoner eller rom, rödlök och gräddfil. Recept  DN

Nyttigare våfflor:

Cirka 12 stycken

3 dl dinkelmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
50 gram smör

Så gör du:
Rör ihop hälften av mjölken med de torra ingredienserna. Häll sedan i resten av mjölken. Knäck äggen och blanda allt till en jämn smet. Smält smöret och häll i det. Grädda i våffeljärn. Recept  Aftonbladet

Det här inlägget postades i Mat/Recept och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fram med våffeljärnet!

  1. Linda skriver:

    Gott med våfflor… blir det här idag… =)

    Här skiner solen idag… hoppas den gör det hos er också.

    Kraaam

  2. ingela skriver:

    Absolut! Här är det sol!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *