Är Tv farligt för barnen?

Läser på Allt om Barn om ett nytt så kallat larm om att Tv kan vara farligt för barn. Vi har hört det förut. Jag tror allt är farligt i för stor mängd.
I undersökningen tror man att barn som tittat för mycket på Tv som små kan få det svårt i skolan många år senare.

Eva Funk som är barnprogramledare tror inte att det behöver vara Tv-tittandet i sig som gör barnen sämre i skolan.

– Det kan likaväl vara så att barn som är sämre på matte tittar mer på tv eftersom de har lättare att ta till sig bilder. Man måste fråga sig vad som är orsaken och vad som är verkan, säger hon.”

Det ligger kanske mer sanning i det. Jag tror självklart att för mycket tevetittande och även datortittande kan vara skadligt. Men den stora grejen är nog VAD barnen tittar på. Om ett litet barn i ett till treårsåldern tittar lite på program som t ex. Drömmarnas trädgård eller Dora, så tror jag inte att det är skadligt. Där emot program med snabba klipp där barnen inte hinner uppfatta vad som händer kan kanske vara farligare.

Läste även artikeln om en 16-årig pojke som isolerat sig vid datorn och inte varit i skolan på tre år. Jag tror datorn kan vara betydligt farligare för barnen. Jag tror många fler än man tror har ett datorberoende i tonåren och spenderar timmar vid sin dator spelandes spel som t ex. World of warcraft.

Det är inte alltid lätt som föräldrer att veta var gränsen går och hur man ska göra för att på bästa sätt få barnen att göra annat än att sitta vid teven eller datorn. Men man måste försöka.

Det här inlägget postades i Barnen, Tv/Film och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *