Vi kanske ska passa på att utnyttja den där RUT till våra RUTor

Den underbara vårsolen avslöjar på ett obarmhärtigt sätt hur smutsiga våra fönster är. Grymt smutsiga. Usch, jag hatar att putsa fönster. 
Snor en replik från min man;
Vi kanske ska passa på att utnyttja den där RUT till våra RUTor?
Hehe…dåligt skämt till och med av mig. Men jag menar allvar. Vi kanske får passa på nu medan avdrag finnes. Efter hösten vet man ju inte om det finns kvar.
Hycklande sossar som själva använder sig av avdraget vill ju plocka bort det.

Jag har ju skrivit om detta innan.
Och idag undar jag… Varför är det OK att göra avdrag när man har en målare hemma som målar om i hallen, men inte om man har en fönsterputsare som fixar vårfina fönster?
För mig går inte detta ihop. Jag tycker man ska behålla både RUT och ROT.

Idag kan man även läsa om Ellinor som jobbar som städerska. Med hjälp av Rut-avdraget har hon fått jobb som städerska och hon tycker debatten är snedvriden.

”– Det är inte bara överklassen som tar hjälp av oss, säger hon till Aftonbladet.
Jag blir orolig över att avdraget kanske skulle försvinna. Det borde kosta mer för staten att folk går arbetslösa.”
Hon är rädd att hon ska förlora jobbet om RUT-avdraget tas bort.

Mona Sahlin vill nu inte prata mer om RUT-avdraget och menar att det bara är en liten ”ynklig fråga”. Men tydligen engagerar det många. 
Sossarna kommer att förlora på detta.

Det här inlägget postades i Politk och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Vi kanske ska passa på att utnyttja den där RUT till våra RUTor

  1. Linda skriver:

    Haha… här skriver du om era smutsiga fönster… 😉
    Kram

  2. Moniqa skriver:

    Jag tycker det känns fel att jämföra städning med att bygga på huset. Städar gör man ju varje vecka och renoverar gör man nog inte så himla ofta?
    Sen är det inte det att det är fel att någon anlitas med städning om man nu inte orkar det själv, men om man jobbar så mkt att man inte hinner, tjänar man nog oftast så pass bra att man kan anlita en städare ändå? Ja,svårt att hålla den här frågan på rätt nivå, lätt att gamla floskler kastas på de resp sidorna.
    En annan grej jag tycker är dumt är att de som städar ska ha så LÅG betalning, och det som egentligen blir dyrt för densom anlitar är alla avgifter firman ska betala för att ha en anställd. Så känns som vi får betala företagens avgifter mer än att det blir jobb. Vi får se hur det blir i höst, tycker det är svårt att tro på nån i valtider.
    Hoppas du mår bra nu och har en skön lördag!! kram kram

  3. ingela skriver:

    Visst städar man varje vecka, men samtidigt finns det ALLTID saker att underhålla på ett hus. Vi som barnfamilj hinner i alla fall inte med allt som egentligen bör göras. Jag ser ingen större skillnad. Det är bara i våra huvuden det sitter. Det är inget fel att behöva få hjälp med städning, gräsklippning och annat.

    Tycker att det är så otroligt synd att människor som arbetar i denna bransch ska behöva kallas för pigor. Och det är bara vänstern som gör det bara för att sätta griller i huvuden på folk, samtidigt som de själva har hjälp hemma.

    Det här med att de har låg betalning.. Jag tror att vi på grund av det ska stödja denna bransch. Göra det lättare för företag att starta. Kan branschen få växa om bli stor som många andra så lär också lönerna så småningom öka. Ingen vinner på att nu ta bort detta avdrag. Det är för tidigt. En förändring som denna ska få tid på sig.

    Ha en underbar lördag du med! Tack för att du tittade in hos mig! Kramar! 🙂

  4. elin skriver:

    Vi behöver hjälpas åt att höja statusen inom dessa yrken. Det gör vi ju inte genom att försöka kväva braschen som nu har blommat upp tack vare avdraget. Denna bransch kommer alltid att finnas. Frågan är bara hur vi vill ha det? Vill vi ha växande företag eller vill vi återgå till de svarta tjänsterna?

  5. Moniqa skriver:

    Ja Elin Och Ingela , det ärju så, det finns hela ´tiden två sidor av en sak. Hörde en bra replik vid debatt för nån sa att de verkliga ”pigorna” jobbade inom kommun och landsting i bl a köken och hade slutlön på 19000 efter 40 års jobb. Sen kom nyutbildade kockar och fick tusentals kronor mer i lön. Sånt tycker jag är nåt att titta på hur detär ställt. Inte att de nya får mer lön utan att de som jobbat aldrig kommer upp i nån högre.
    Men det är ju som vid besparingar, man sparar på många i stället för några få för att sprida ut pengarna.

    Jobb är jobb och det är verkligen på tiden att det händer något så de unga kan börja leva sina liv. det är hemskt att se omkring sig alla unga som inte får ens en chans för det finns ingen som vill anställa dom för all osäkerhet med anst lagar och annat.Samtidigt som såna lagar skyddar den som jobbat längst så är den ivägen för de som aldrig jobbat.

  6. ingela skriver:

    Håller helt med dig här Moniqa! Många inom kommun o landsting har på tok för låg lön.

    Det här med anställningslagar är både till för och nackdelar. I Danmark är det lättare för företag att anställa just på grund av att de inte har så hårda anst lagar som här. Visst man kan lättare bli av med jobbet där, men samtidigt är det mycket lättare att få ett nytt.
    Här står vi bara och stampar på något sett.

    Det finns mycket kvar att förbättra på många områden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *