De rödgröna hycklar om RUT

Så pågår debatten om hushållsnära tjänster för fullt. De rödgröna lovar nu stolt att de ska ta bort Rut – avdraget om de vinner valet, efter mycket om och men. Inte så smart.
Jag tror att de förlorar på detta.
Två av tre svenskar vill ju ha kvar Rut.

De grönröda snackar på om att detta avdrag bara gynnar de rika. Bullshit! Tack vara Rut – avdraget har fler, vanliga människor möjlighet att få hjälp hemma om man vill. Det har visat sig  att många som tjänar under 200 000 om året använder sig av Rut. 
Vi har själva tänkt tanken att använda oss av avdraget här hemma. Vi har bara inte fått tummarna loss ännu.

Att ta bort avdraget är däremot väldigt orättvist. Då är vi åter tillbaka där vi startade. Då är det åter igen bara de rika som har råd att få hjälp hemma. Återigen kommer svartjobben inom denna bransch att öka.

Varför ta bort ett avdrag som har gett 11.000 nya jobb? Om avdraget slopas kommer 5.600 jobb att försvinna, menar arbetsgivarorganisationen. Och säkerligen kommer många företag att få slå igen. Och vad har de uppnått med detta?
Och sedan förstår jag inte varför man kallar det pigavdrag? I och med detta kallar man hundratals människor som jobbar i dessa företag för pigor. Varför är det så fult att hjälpa andra människor i deras hem? För att gå till mig själv. Jag hade mycket hellre städat i andra människors hem, än att städa i tråkiga, sterila fabrikslokaler.

Nä, sluta underskatta denna bransch. Flera har kunnat start nya företag på grund av detta avdrag. Många av dessa är kvinnor. Ta bort avdraget och det kommer att vara svårt för dessa företag att överleva. Tråkigt, mycket tråkigt, kan jag känna.

De rödgröna framstår idag som hycklare. Många av dem använder själva Rut-avdrag, trots att de säger sig vara emot och vill ta bort avdraget. Hur låter detta i vanliga människors öron?

”– Det är en felprioritering att ge sådana som mig skatterabatt. Jag har råd ändå, säger Ylva Johansson, tidigare vård- och äldreomsorgsminister, nu riksdagsledamot, till Aftonbladet.”

Jaha, varför utnyttjar hon det då??? Sahlin försvarar och säger att det är ”Orimligt att ställa andra krav på S-elit”.

Jaså?

Ännu en gång förstår jag att många av politikerna på vänsterblocket hycklar. De vill gärna utnyttja diverse förmåner själva, men vill ta bort möjligheten för oss vanliga att få tillgång till samma förmåner.
Det är samma sak med Ohly och diskussionerna som var under förra valet gällande friskolor. Ohly var så emot friskolor och skulle förbjuda dem till varje pris. Samtidigt som hans egen dotter gick i en friskola. Klingar illa i mina öron. Och Mona Salin som under en period på nittiotalet anlitade barnflicka svart… Listan kan göras lång…

Frågan är vad de rödgröna vill uppnå förutom att ta bort allt som faktiskt är bra? Har de överhuvudtaget några egna ideér?

De vill ta bort allt och höja skatten. Med detta går de till val.
De kommer att förlora.

Det här inlägget postades i Blandat, Politk och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på De rödgröna hycklar om RUT

  1. Pingback: Vi kanske ska passa på att utnyttja den där RUT till våra RUTor |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *