Skulle ju ge mig på att baka den där smörgåspepparkakan…
Vi började, Prinsen och jag. Efter ett tag kom jag på att jag inte hade någon ingefära hemma. Redan hade jag bytt ut filmjölk mot yogurt, eftersom jag inte hade någon filmjölk. Fick ringa till mamma så fick hon ta ingefära med sig. De skulle ändå hämta Sessan på skolan idag. Hon skulle ju vara kvar lite längre och träna till Lucia. Senare visade det sig att jag inte hade något ströbröd heller. Så även det fick mamma ta med sig. Såhär är det alltid när jag ska baka. Glömmer att kolla ordentligt att jag har alla ingredienserna hemma. Slarviga och virriga jag…
Nåja, det blev en smörgåspepparkaka i alla fall. Jag hade gjort en och en halv sats. Trodde jag. Men smeten blev ingen smet utan mer en deg. Vet inte om jag gjort fel någonstans. Så det gick inte att bre ut den i en stor långpanna. Jag hällde det hela i en lite mindre ungsform istället. Så kakan blev lite högre. Men det gjorde inget. Det blev bra ändå.
Jag delade den i små fyrkanter som jag sedan kan dela på mitten när vi ska äta dem.
I receptet står det att man ska lägga det i plastpåse några dagar innan man äter det, men jag gillar att äta det direkt, medan det fortfarande är ljummet. Så gott när smöret smälter lite när man ska äta.
Vi har precis provsmakat smörgåspepparkakan här hemma. Och ungarna tyckte det var jättegott. Bra till juliga mellanmål.
Som om det var slut på virrigheter…
I köket står det en kopp te. Te som jag gjorde för ganska länge sedan, men som jag helt glömt bort. Nu är det kallt.
Skönt att allting blev bra till sist.
Huvudsaken är ju att kakan blir godkänd.
och god blev den tydligen också.
Ha det gott och njut!
Kram!