Låt inte en möjlighet går till spillo…


”Låt inte en möjlighet gå till spillo” sa de på Oprah imorse. Det handlar om att våga ta vara på varje tillfälle som ges. Att inte låta sina rädslor styra de val man gör i livet. Alla har vi nog olika rädslor, fast kanske på olika sätt.
Jag har skrivit om detta ämne en gång innan. Livet handlar ju om att våga ta risker och våga leva här och nu. Ingen har ju någon garanti för morgondagen, men vi har just nu.

Jag har nog låtit mina rädslor styra alldeles för många val i mitt liv. Men någon gång ska jag övervinna dem. Många gånger handlar mina rädslor om vad människor ska tycka och tänka om vad jag gör och säger och hur jag lever mitt liv. Jag lever kanske ett liv som inte är riktigt enligt normerna. I denna värld ska man ju helst vara som alla andra. Hamnar man lite utanför ramen blir folk lätt lite misstänksamma. Jag har väl satsat ganska mycket av mitt liv på min konst och mina barn. Jag har inte tjänat så mycket pengar men jag har gjort det som jag har känt varit viktigt för mig.

Ibland blir jag orolig vad folk tycker om mitt ganska enkla liv. Jag inbillar mig att folk tänker: När ska hon ta ett ”riktigt” jobb? Hur kan hon vara hemma så mycket med sina barn och sina tavlor? Hade det inte varit bättre att hon gjort något annat?
Hade jag tjänat mer pengar på min konst hade  kanske inte så många ifrågasatt?

Men sanningen är nog att människor inte tänker så mycket på mig som jag tror själv. Tänker på vad Dr Phil en gång sa: ”Hade man vetat hur lite folk tänker på en så hade man inte brytt sig så mycket om vad folk tycker om ens liv.” Och det ligger kanske lite i det.

Men jag har fortfarande långt kvar.

Dagligen får jag kämpa med min människofruktan.
Det kan även gälla vad jag ska skriva här på bloggen. Vissa saker kanske jag undviker att skriva om bara för att jag är rädd för vad folk ska tycka och tänka. Men vill jag verkligen att det ska vara så? Nej, men jag hoppas att jag för varje dag ska våga ta några steg i rätt riktning.
Våga stå för vem jag är och vad jag tycker.
Jag vill våga ta vara på varje tillfälle och göra det bästa av alla 

situationer och inte låta rädslan styra min val.
Det är inte lätt, men det är mitt mål.

Det här inlägget postades i Tro/Tänkvärt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *