Det är väl inte särskilt konstigt att De Rödgrönas motvind återspeglas i diverse press

Anonyma journalister påstår i Aftonbladet att dagstidningar driver valkampanj Alliansen. Pressen mot Mona, skriver de. Starka ord.

Att det går trögt för De Rödgröna i valrörelsen är ju ingen nyhet. Men att gå ut anonymt som journalister i en blogg och påstå att tidningar driver kampanj för alliansen låter en smula överdrivet. För det första. Varför kan de inte stå för sina åsikter? Varför vara anonyma i ett land som Sverige? Vad kan hända?
För mig blir det inte speciellt trovärdigt, utan mest något som vänstervridna besvikna journalister tar till då de börjar känna att valet är avgjort.

Det är väl inte särskilt konstigt att De Rödgrönas motvind återspeglas i diverse press. De har inte gjort någon bra valrörelse. De har helt enkelt inte lyckats att få fram sin politik. Mona har inget stort förtroende bland väljarna. Det har hon nästan aldrig haft. Om sossarna ska vinna val i framtiden måste de få fram bättre och mer kompetenta ledare. Dessutom har det aldrig gynnat sossarna att gå i allians med vänstern. Det blir för extremt för många människor när en röst på Socialdemokraterna blir en röst på Vänstern.

Det har sedan länge påtalats bland vänsterbloggare att media är högervridna. De har målat upp en fruktansvärd bild av svenska dagstidningar. Något som jag mer ser som en besvikelse för att det går dåligt. Man måste hitta en syndabock, för det kan ju inte vara så att det beror på en själv. Hallå. Rannsaka er själva. Varför är det någon annans fel när det går dåligt?

Kanske är det helt enkelt så att de flesta svenskar är ganska nöjda med den sittande regeringen. Kanske känns det alldeles för osäkert att rösta på en rödgrön allians som drivs av en person som man inte känner något som helst förtroende för.

Tillägg: Idag lördag, en dag innan valet avslöjar Kvällsposten att bloggen ”Den allierade journalitsten” är  en stor bluff. Det står INGA journalister bakom, utan en vänsterlobbyist.

Det här inlägget postades i Politk och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

17 svar på Det är väl inte särskilt konstigt att De Rödgrönas motvind återspeglas i diverse press

 1. Vanessa skriver:

  Men nu får du väl ta mig fan ge dig! Bemöt i sak, det de säger istället för att slå ifrån dig allt. I övrigt undrar jag om du är blind. Kolla Expressens löp, tex.
  De sätter rubriker som; Mona röstfiskar med hjälp av Sverigedemokraterna när Mona uppmanar invandrare i förorten att utnyttja sin rösträtt. Det är en negativ beskrivning. Då Fredrik gör samma sak, dvs ”röstfiskar” bland fyllepersoner på Stureplan, då framställs han som en mysig farsa på stan. INget röstfiske där inte.
  De angrepp som görs av Mona genom att föraktfullt kalla de rödgrönas politik tobleronepolitik, och tidningarnas sätt att lyfta detta, att använda den skandalen emot henne, helt omotiverat, fast den är är utredd och inget nytt tillkommit, samtidigt som man skiter i att granska utrikesminister CArl Bildt, för skandalen med Lundin Oil, eller Borgs fifflande och trixande med sin barnflicka, det tyder, kära du på att vi absolut inte har seriösa media som opartiskt granskar valet. Sättet som Anders Borg och Reinfeldt framställs är det stor skillnade på än hur Mona framställs, och om du inte vill se det, är du blind, eller korkad. Det är sådana som du som med er okunnighet sprider en massa dumhet. Tänk om, tänk rätt. Fatta att vi har en övervikt på borgerliga media i detta land, och att det är ett demokratiskt problem. Men lev vidare i din lilla drömvärld du…

 2. ingela skriver:

  Kära Vanessa,

  egentligen skulle jag inte bemöda mig att besvara dig eftersom du kallar mig både korkad och blind. Fast ett litet tack till dig ändå… Det var ganska roligt att läsa din kommentar. Den bekräftade att jag har rätt. Det är så här det ofta låter från vänstervridna. Alla som tycker annorlunda är korkade och mindre smarta.

  Snacka inte om fifflande…
  Jag kan räkna upp minst 20 saker som eran fina lilla Mona har trixat och fixat med genom åren. Det är inte synd om henne. Konstigt, men heter man Mona kan man komma undan med precis allt. Normalt sett hade hon inte ens kunnat bli minister på grund av allt fifflande. Men statsminister, det är helt ok.

  Om vi har haft övervikt i media på något håll genom åren, så har det varit från vänsterhåll. Ni är bara besvikna för att ni förlorar valet. Ta inte ut det över mig!

  Att Borg och Reinfeldt framställts bra i olika medier kan faktiskt bero på att de är både smarta och ytterst kompetenta. Men den tanken slår er aldrig.

  Jag undrar vem som lever i en drömvärld…

  Och du, det är såna som du gör att man aldrig vill rösta på vänstern. Tänk om, tänk rätt!

 3. Vanessa skriver:

  Men oj då vilket fint genmäle. Jag kallar inte dig för korkad eller blind. Typiskt borgerligt självbedrägeri. Om du läser nogrannare vad jag skriver så står det inte så. Och du svarar inte på det jag skriver: Att man visst har dragit MER än 20 saker som MONA gjort redan i pressen, men inte ett dugg fokuserat på de borgerliga (ANders Borg, Bildt, Samt boken det sovande folket där Fredrik Reinfeldt raljerar över svenskarna och kallar dem mentalt handikappade. Har du överhuvudtaget några argument?
  Gå in och kolla på Expressen.se, hur Niklas Svensson kampanjar med Fredrik Reinfeldt.
  Jag är uppriktigt arg, men det har väl knappast betydelse för hur du röstar? Du är väl borgerlig så det skriker om det ändå. Löjligt att skylla på att vänstermänniskor beter sig på ett visst sätt som får dig att rösta på ett visst sätt. Jaha. det är så du tänker då u röstar? Inte vilket parti som bäst motsvarar dina åsikter? Det är snarare dina fördomar om vänstermänniskor, som ger sig tillkäånna här, och som du ger uttryck för i artikeln, där du kallar det hela för gnäll. Så arrogant så det finns inte.
  Då man skriver som du, utan att bemöta det som sägs i sak, så får man räkna med att dra på dig folks vrede. VAR SAKLIG ISTÄLLET. bemöt kritken från nätverket i sak. om du nu förmår det.
  Klart slut.

 4. ingela skriver:

  Du besvarade inte på mitt blogginlägg för det första. Du började med att svära åt mig, sedan spydde du ut din vrede. Sånt tar inte jag på allvar.

  Alltså, att Expressen är borgerlig är väl ingen nyhet. Lika lite som att Aftonbladet är en socialdemokratisk tidning.

  Ha en alldeles fantastisk kväll!

 5. Pingback: Bra inlägg om medias roll i valrörelsen |

 6. Vanessa skriver:

  Aftonbladet en socialdemokratisk tidning? Av tradition, ja, men inte så mycket längre. Du är dåligt uppdaterad märker jag.

 7. Oskar skriver:

  Med-surfare, lugna er lite. För det första är det viktigt att hålla isär det som skrivs på nyhetssidor och det som skrivs på ledarsidor. På nyhetssidor vill ha saklig och objektiva nyheter. På ledarsidor får/bör man ha åsikter som lutar åt ett visst håll. Det får dock inte gå till överdrift, exempelvis måste man ju kunna kritisera egna sidan när de gör misstag.

  Hur som, att tro att journalisterna skriver för att driva en egen politisk linje är att höja upp dem för högt. De drivs bara av sina journalistiska instinkter, drevmentaliteten.

 8. ingela skriver:

  Bra poäng där Oskar…

 9. Pingback: Bloggen ”Den allierade journalisten” är en bluff! |

 10. Vanessa skriver:

  Ingela tror du verkligen att det faktum att den allierade journalisten är en bluff, gör att media egentligen är alldeles opartiska i sin nyhetsrapportering? Undrar just vem som avses i titeln: ”Det sovande folket” egentligen…Även medieforskare har fastställt att Mona sahlin framställts mycket mer negativt än Reinfeldt. det handlar alltså inte bara om den allierade… Det finns inga vinnare i detta val, anser jag.
  Och Oskar, du har inte förstått. Poängen är just att media bildar opinion på nyhetsplats. Alla har förstått att ledarsidorna är opinionsbildande. (kritiken handlar inte om det) Att vi då har till en 90% borgerlig press, med efterföljande opinionsbildning, det tycks inte ha någon som helst betydelse för er…Men det ska jag tala om för er bägge, att det är ett djupt demokratiskt problem, som varenda bildad människa inser komplexiteten i. T.ex brukar ofta människor som inte är svenskar faktiskt reagera över den slagsidan. Vi tror att vi är så unika och har en fri press här, men verkligheten visar att det inte är så. Det är naivt att tro att journalisterna styrs bara av drevinstinkter ren allmänt. Titta på vilka dessa drev riktar sig emot istället.

 11. ingela skriver:

  De rödgröna förlorade. Ta in och kom över det.
  Jag har diskuterat färdigt om detta nu…

 12. Vanessa skriver:

  Ursäkta? Ja, visst jag har tagit in och ”kommit över det”.
  Ditt inlägg handlade nu inte om det. Startar man ett inlägg i syfte att det skall läsas, så får man ju räkna med kommentarer, dock. Inte så lätt att veta att du har ”diskuterat färdigt”. Jag har inte heller något mer än ovanstående att säga.

 13. ingela skriver:

  Jag kommenterade din kommentar där du skrev ”Det finns inga vinnare i detta val..”.
  Visst finns det vinnare!

  Du har hela tiden låtit så obehagligt aggressiv i din ton från din första kommentar till mig. Förstår inte varför du är så arg på mig. Man får ha olika åsikter om saker och ting. Och jag kan inte förstå varför man måste skylla på andra när man förlorar. Uppenbarligen har socialdemokraterna stora problem i sitt eget parti.

  Ha det gott!

 14. Vanessa skriver:

  Du har helt missuppfattat saken. Jag är inte det minsta arg på dig. Jag är däremot väldigt upprörd över sakernas tillstånd. Och som jag sade, det som sagts, har sagts. Har inget mer att tillägga. Det finns gott om information, men vill man inte se, så vill man inte. Det man dock inte skall inbilla sig är att läget är något som gagnar demokratin eller oss medborgare, även om det egna partiet får mest röster. Det var det jag ville ha sagt och det jag menade med att det inte finns några egentliga vinnare.
  Ha en trevlig dag!

 15. ingela skriver:

  Jag ser och förstår hur du tänker. Jag håller bara inte med.
  Det handlar inte om att jag ” inte vill se”. Hade det vara ombytta roller hade vi inte hört något av detta.

  Alltså, skulle tidningarna hitta på något positivt om Mona Sahlin bara för att det skulle vara jämlikt, och inte spegla verkligheten där hon och sossarna inte gjort någon bra valrörelse?
  Nä, det här om att tidningarna skulle driva kampanj för alliansen ser jag som ytterst överdriven.

  Men åsikten är fri.

 16. Vanessa skriver:

  Ja, där är vi verkligen av olika åsikter. Hon HAR gjort en bra valrörelse – också. Personligen kräver jag inte att journalister ska skriva bra om Mona utifrån något slags rättviseperspektiv, utan helt enkelt att journalisterna skall skall hålla sig till sak.
  Detta innefattar att det inte per automatik är nödvändigt eller neutralt att redogöra för Toblerone-affären, samtidigt som man underlåter att rapportera om Reinfeldts, Borgs eller bildts affärer. Den nyhetsvärderingen är alltså inte ett objektivt bevis för att Reinfeldt är ”bra” och Mona ”dålig”.
  Det viktiga vore för övrigt vilken typ av politik de olika partierna för, inte vilken politiker som är mest PR-mässig.

  En annan sak är att man skall hålla sig till sanningen. Att skriva ”Storslam”, då Fredrik Reinfeldts betyg hamnar två procentenheter högre än Mona i läsaropinionen efter ett tv-framträdande, det är att överdriva Reinfeldts förträfflighet.
  Man skulle lika gärna då kunna sätta rubriken Monas comeback eller något liknande, efter att ha ansett henne vara så alltigenom usel i valrörelsen.

  Allt jag kräver är att man håller sig till sanningen, inte att man skall säga något positivt om Mona bara för att.

  jag har massor av andra exempel, men det tar för mycket utrymme här. Låt oss bara en gång för alla konstatera att ingen vill ha rättvisa för att. Utan man vill ha sanningen i en sådan viktig sak som valrapporteringen. Annars får hela demokratin stryka på foten.

 17. Vanessa skriver:

  …Och jag respekterar självklart att du har en annan åsikt, och vill också passa på att be om ursäkt för min ton i början.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *