Första dagen

Första dagen på dagis blev en väldigt blåsig dag. Höst på riktigt.
Det gick som väntat jättebra för Lillprinsen. Han var lite blyg i början, men när han såg en docka och en dockvagn, glömde han snart bort att vara blyg. Han fixade med den, matade och körde den i vagnen och var förundrad över att dockan hade en snopp precis som han själv. Här hemma har vi bara dockor utan kön så det var något nytt som var rysligt kul. Han trivdes och hade kul.

Sedan kom Prinsen inspringande från gården. Han hade varit ute med de andra barnen och cyklat och nu skulle han kissa. Det såg man för han hade börjat dansa, sådär som han gör när det trycker på. Han blev så glad när han såg mig och lillbrossan. Äntligen hade brossan börjat.

Efteråt körde vi först och hämtade en liten tjej på skolan. Hon blev inte glad när hon såg oss, för hon hade hellre åkt buss hem. Så blir det ibland när man tror att man ska vara snäll, så blir det tvärtom. Nåja. Hon var extra trött för idag var det en extra lång dag. Inte riktigt vad hon är van vid. Men hon vänjer sig väl. Men något som var väldigt positivt med denna dag var att hon äntligen hade fått matteläxa i en riktig mattebok. Något som hon hade gått och längtat efter. En läxa som hon genast gjorde när hon kom hem. Synd bara att läxan tog slut för fort.

Idag passade vi på att åka och köpa regnkläder till Lillprinsen. Något han ju självklart måste ha nu dessa hösttider. Hittade en jättefin, men den var tyvärr inte jättebillig. Men det får gå ändå.
Nu har klockan ringt för längsedan. Jag har nämligen bröd på jäsning. Nu har det väl jäst så länge att degen är stor som en badboll.

Ha det!

Det här inlägget postades i Barnen, Familj. Bokmärk permalänken.

3 svar på Första dagen

  1. Linda skriver:

    Vad kul att det gick bra på dagis… =)
    Snyggt regnställ… var hittade du det?

    Kram

  2. Johanna skriver:

    Skönt att det gick bra första dagen för lillebror! Och vad fint du gjort här inne 🙂

    Kram!

  3. ingela skriver:

    Linda, jag hittade regnstället i en mataffär (Lågpris) här i byn som också säljer lite kläder. Regnstället är av märket IKKI. Kram!

    Tack Johanna! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *