En ”Butler” i Stockholm

Ilija Batljan och Carin Jämtin tycker att Stockholmare får pendla alldeles för länge om dagarna. Hur ska de hinna med att älska, skratta, leka med barnen och leva livet?

Nu har de kommit med ett förslag om att utöka kollektivtrafiken med en ”butler” som ska ta hand om diverse sysslor så att de stressade storstadsborna ska kunna göra annat.

”Kollektivtrafikresenärerna i Stockholm ska tjäna – inte förlora – tid på väg till och från jobbet. Vi vill därför formulera en ny strategi som gör det möjligt att bygga in kollektiva vardagstjänster i SL:s lokaler. Stockholmarna ska kunna hämta sina matkassar på väg ut från t-banespärren på hemvägen, lämna sin smutsiga tvätt på stationen på morgonen och hämta den rena på vägen hem. De ska också kunna få hjälp av en ”butler” i kollektivtrafiken som uträttar ärenden.” DN

Detta hörs löjligt i mina öron. Tanken är kanske god, men hur ska detta fungera i praktiken?
Ska de stå i köer på morgonen för att lämna in sin tvätt? Ska de konka på tunga matkassar på väg från stationen och hem? Det kan ju lätt bli så HÄR. Läs ett helt sjukt roligt inlägg om hur sköna Sthlm kan se ut om ett par år om Ilijan  och Carin får bestämma. Läses eventuellt med glimten i ögat. 😉

Det finns ju redan företag som tillhandahåller alla dessa tjänster som nämns i artikeln. Och tack vara ”RUT” avdraget är det möjligt för många familjer att köpa dessa tjänster.
Men ”RUT” ska ju förstås inte vara kvar om sossarna vinner valet. Det går ju inte. Istället hittar de på en korkad variant som de gör till sin egen goda geniala idé.

Och vi som bor i resten av landet då? Det finns ju många som pendlar flera timmar varje dag kors och tvärs i vårt avlånga land.

Nä, jag säger som Mattias Borg, vd och grundare James Concepts AB. Han utryckte sig så bra i sin artikel när han skrev ”Svälj stoltheten och behåll rut-avdraget”.

Det här inlägget postades i Politk och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *