En dag i Trebarnslandet… (Bilder)

Hej på er!

Hoppas att ni har haft en bra dag! Här känns det som en lång dag börjar nå sitt slut. En dag som började med att vi konstaterade att Lillprins bus legat i sin EGEN säng till klockan halv sju på morgonen. Utan att ha vaknat en enda gång. Hör och häpna. Hurra, mer av detta ropar vi glatt!


Idag har vi fått gjort ganska mycket…

Vi har ätit fläskpannkaka som alla gillade. Eller ”festpannkaka” som Prinsen kallar det. Låter festligt så det förslår.
Sedan har vi pysslat. Vi passade på att pyssla när Lillprins bus sov middag och maken var ute i trädgården och jobbade. Ja, han gör det ibland. Det är som den där reklamen. ”Plötsligt händer det”. Plötsligt händer det i Trebarnslandet att Lillprinsen sover en hel natt och maken jobbar i trädgården…hehe..

Här rotade vi fram alla pysselsaker vi hade. På bilden ser man att Prinsen fortfarande har sina pyjamasbyxor på sig. Han hade liksom inte tid att ta av sig dem. Inte förrän långt senare på dagen.
Det är bra när man en gång varit med i en pysselklubb för då har man alltid något i gömmerna. Saker som blivit över eller sånt som vi påbörjat men aldrig gjort färdigt.

 
Sessan började på sin dörrskylt. Idag var hon på ett riktigt pysselhumör. Här är de färdiga, målade, dekorerade och klara. Prinsens den blå och Sessans den lilla. Såklart. På Sessans står det ”Stör ej” och är säkert riktad till mamma när hon tjatar för mycket.

Fast det tog ett bra tag innan Prinsen hade tid för pysslet. Sätter man ett papper och en penna i handen på honom slutar det alltid i… ….confettiregn.
Han klippte och klippte och klippte….

Och en timme senare såg det ut så här på köksgolvet… Kul tycker han. Han ÄLSKAR confetti. Och det måste han nog göra, för han får alltid plocka upp själv och det gör han också. Flitig liten kille.
Sedan bakade jag en chokladrulltårta som vi hade till fikat. Blev mumsigt.
Under tiden tog pojkarna sig ett bad. Idag var det ”endast” 20 grader varmt och ingen sol, men det hindrade inte dem.
Själv satt jag och huttrade och fick jag hämta tjocka tröjan.

Prinsen fyller ett eget bad till brossan i baljan. Roligt tycker brossan. I alla fall en stund. Enda till han kommer på att det är mycket roligare att hälla ut vattnet på gräsmattan.
Men då blir storebrossan inte så glad… Allt jobb förgäves och suckar… Men sånt är livet med små brossor. Bara att börja om. Och Prinsen, han tar inte den enkla vägen precis. Han gör det hela till ett litet project.
Först måste han fylla vattenkannan, innan han med den kan fylla en flaska. Det där är knepigt och tar tid. Det krävs presition på hög nivå. Sedan, äntligen kan kan han hälla vattnet i baljan… Oj så mycket jobb. Men uppenbarligen väldigt kul.

Efter badet lekte Lillprins bus med en polisbil. Högt läte på den. Det var så jobbigt att jag passade på att ta fram dammsugaren och städa uterummet. Då åkte tröjan av ganska snabbt. Men jag kan säga att det behövdes ta en sväng om med dammsugaren. Fyy vad där var skiiitigt…
Nu är det i alla fall rent. Ett par dagar. Om vi har tur.

Nu har jag turen att ha en skön säng som väntar.

Natti och sov sött. Och dröm inte om religiösa sekter. Det gjorde jag förra natten, när jag hade sett ”Solstorm”. Usch..

Det här inlägget postades i Barnen, Familj, Mina Foton/Bilder, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på En dag i Trebarnslandet… (Bilder)

  1. livsnjutare skriver:

    Oj vad det händer mycket här. Ni måste ha det väldigt trevligt
    allesammans. Det är ju nästan så att man önskade att vara där.
    Många fina bilder som vanligt!
    Ha det gott så ses vi väl i morgon.
    Kram!

  2. Johanna skriver:

    Låter som en väldigt härlig dag, hoppas ni fick sova lika gott inatt!

    Kram

  3. Kimmie skriver:

    Mysiga dagar! Tänk så mycket kul man kan ha med några tomflaskor och en massa vatten. Ha det bra!

  4. ingela skriver:

    TACK fina ni! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *