Tandläkaren

Idag var det tandläkarbesök för mig, Sessan och Prinsen. Vi tog en tid till oss alla på samma gång. Praktiskt och bra.

Först hade Prinsen varit på fest på dagis. Han var klädd i skjorta. Han älskar att ha skjorta på sig. Så kul att se att han har ett intresse för kläder och gillar att klä sig propert.

Tandläkarbesöket gick bra. Över förväntan faktiskt. Prinsen är allt annat än förtjust i att besöka tandläkaren. Han var väldigt tveksam när han skulle sätta sig i stolen. Fick övertala honom en bra stund.
Sessan däremot har alltid älskat att gå dit. Ända sedan hon var liten. Hon hoppar alltid upp i stolen med ett skutt. Prinsen fick sitta i mitt knä medan tandläkaren kollade han fina tänder. Jag fick hålla för hans ögon för att han skulle slippa titta in i lampan. Den gillar han inte. Men han fick stort beröm för tänderna. Det fick vi allihop. Brostar tydligen bra. Alltid skönt att höra.

Till hösten ska vi dit igen med Sessan. Hon har ju en mjölktand som har fastnat under en annan tand och aldrig tagit sig upp. Det där har de extra koll på och vi ska träffa en specialist till hösten. Eventuellt blir det en operation.

Jag är så glad att vi tog steget att byta från Folktandvården till en privat tandläkare. Det är så annorlunda. Jag har alltid tyckt att det har varit pest att gå till tandläkaren, men inte nu. Nu trivs vi jättebra. Och det är värt så mycket. Det är verkligen tur att det finns privata allternativ.

Det här inlägget postades i Barnen, Familj och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *