”Tänkte att nu dör jag kanske av en hacka i huvudet”

En flitig liten Prins hjälpte mamma i trädgården i lördags. Han gick där och hade Sessans tjocka vintervantar på sig. Dom lila. Bra trädgårdsvantar tyckte han, och dessutom passade dom utmärkt till hans fina spindelmannendräkt. Den som han helst har på sig dygnet runt om han fick.

I hela två timmar var han ute och jobbade.

” Jag jobbar” sa han stolt.
”Pappa jobbar också. På datorn”

Han lassade ogräs i sin lilla röda, lite rostiga skottkärra, eller ”rullebör” som vi säger här i Skåne. Detta vackra ord.
Han ”hjälpte” mig även att kratta och hacka. Ett farligt moment. Speciellt för mig som låg på knä i rabatten. Tänkte att nu dör jag kanske av en hacka i huvudet. Kunde liksom se rubriken i tidningen dagen efter. ”Mamma dog av hacka i huvudet från sin fyraårige son”.

Det är ju inte lätt att hålla reda på en lång stor hacka när man  är fyra år. Men ett måste. Måste ju få göra samma saker som mamma. Annars är det ju inte kul alls.

Jag överlevde som tur var. Men jag inser att vi nog bör investera i trädgårdsredskap som är för barn. Har för mig att de finns att köpa på lantmännens ”Granngården”. Det är liksom ett måste. Prinsen älskar att vara med och jobba och greja i trädgården. Och det är ju roligt. Men man vill ju helst undvika olyckor.

Det här inlägget postades i Barnen, Mamma/föräldraskap, Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *