Djupfrysta grönsaker nyttigare än färska?

Vi äter mestadels frysta grönsaker. Helt enkelt för att det är det smidigaste. Det blir mycket fryst broccoli, bönor och ärtor.

Och visst trodde jag att färska grönsaker egentligen var nyttigare än frysta. Men så är troligen inte fallet.
Inte om man ska tro en brittisk undersökning som visar att de frysta grönsakerna har ett bättre näringsvärde än de färska i affärerna.

”Det visade sig att somliga färska grönsaker tappade nästan hälften av näringsvärdet jämfört med de frysta.
De gröna bönorna i färskdisken innehöll 40 procent mindre c-vitamin än de i frysdisken, färska ärtor 30 procent mindre och färsk broccoli 25 procent mindre.”

Där ser man.
Nu behöver jag kanske inte ha dåligt samvete över mina frysta grönsaker längre. 

”Eftersom i princip alla grönsaker fryses i direkt anslutning till skördeplatsen är näringsförlusten minimal.
Och som om inte det vore nog.
De frysta grönsakerna ligger inte heller och blir en blöt sörja i kylskåpet för vidarebefordran till soptunnan.
Hellre att de förrymda frysta ärtorna rasslar muntert när jag drar ut fryslådan än att den bortglömda, numera allt annat än färska, broccolin dystert rinner ner i löklådan.”

Aftonblandet.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Djupfrysta grönsaker nyttigare än färska?

  1. Kimmie skriver:

    Låter jättebra, jag använder oftast djupfryst broccoli, blomkål och wokgrönsaker mest för att det är bekvämt.

  2. Sara skriver:

    Vi äter mycket fryst broccoli så detta var ju goda nyheter =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *