Fläskfilé och hasselbackspotatis

Har just ätit en god, underbar middag. Hur gott som helst, om jag får säga det själv.

Fläskfilé, Hasselbackspotatis, sås och sallad.

Jag har verkligen vant mig vid att tillaga kött nu. Det som jag innan nästan var rädd för att göra, för jag trodde inte jag kunde.

Fläskfiléen tillagar jag helt enkelt i stekjärnet under lock. Gnuggar först in den med salt och goda kryddor. För det mesta använder jag kryddan från Santa Maria; Vitlök/Örter. Den kan jag rekomendera till allt! Den är väldigt god.
Sedan bryner jag den runt om så att den får fin färg. Sedan tillsätter jag lite vatten som den får puttra i under lock tills den är helt genomstekt. Då blir det ju även en god sky, som man kan använda till en god sås.

Nu är vi mätta och belåtna och ska strax ge oss ut på en liten promenad i solen. Ungarna är redan ute och leker i trädgården.

Det här inlägget postades i Barnen, Mat/Recept och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *