Första skoldagen efter lovet

Wow. Bloggen är fungerar…

Nu äntligen sover ungarna. Prinsen hade väldigt svårt för att komma till ro ikväll. Kunde inte somna. Han kom upp flera gånger. Kanske berodde det på att han somnade till en stund i eftermiddags. Han däckade i sin säng efter ett raseriutbrott. Han får sina utbrott den lille killen. När han inte får som han vill fäktar han villt med armarna, springer in på sitt rum och smäller igen dörren så hela huset darrar. Men det brukar gå över ganska fort och för det mesta kommer han ut igen ganska snart och medelar att han är glad igen. Men idag blev det  bara tyst. Han hade somnat i sin säng.

Idag var första skoldagen efter jullovet. Och sessan gick till skolan imorse med spänd förväntan. Inte ett dugg lessen över att lovet var slut. Bara roligt att börja skolan. Underbart att hon tycker så. Härligt att se henne gå iväg med ett leende på läpparna. Fast jag saknade henne och tyckte det var så tomt. Det blir så efter lov. Man är van vid att ha alla barnen hemma.

Men dagen gick som vanligt fort och snart var hon hemma igen. Hon hade haft en rolig dag i skolan och rusade in genom dörren pigg och glad. Var rädd för att hon skulle vara trött. Det har ju varit många väldrigt sena kvällar nu på jullovet. Men hon var oförskämt pigg, lilla gumman. Önskar att jag var lika pigg…

Inatt sov Lillprinsen inte mycket alls. Tror det är fler tänder på gång. Han sover så oroligt och vaknar flera gånger varje natt. Både jag och maken är så vansinnigt trötta på natten att vi kappt vet vad vi heter. Inte lätt att ta hand om en liten ettåring som inte vill komma till ro. Men, men…det är bara att hoppas att han sover bättre inatt. Behöver en hel natts sömn känns det som. Eller egentligen behöver jag nog flera månaders sömn..

Ännu har jag inte städat ut julen. Måste göra det snart. Idag har jag tvättat hela dagen och har verkligen försökt att få någon ordning på alla kläder, vilket inte är lätt för jag är ingen människa som har ett välorganiserat hem. Men oj, vad jag önskar att jag hade det. Så mycket lättare det skulle vara. Tänk er gardrober där kläderna ligger i vackra rader, hänger strukna och redo på fina galgar. Här kan vi sammanfatta det hela med ett organisterat kaos.

Apropå kläder så ska jag avsluta dagen med att hänga upp lite tvätt..

HOppas att ni har en fin kväll!

Det här inlägget postades i Barnen, Familj och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *