Blivande rockstjärna

En sån här dag skulle man vilja stanna i sängen och dra täcket över huvudet och sova läääänge till. Idag är det mörkt, blåsigt, regnigt och enbart trist. Det sägs att en storm är påväg till skåne ikväll. Brrr… Jag tror jag stannar inne idag.

Lillprinsen vaknade minst ett par gånger inatt. Första gången lyckades maken somna om honom andra gången fick vi ta till vällingen. Det ända som säkert hjälper. I de flesta fall i alla fall. Ungen blir mätt, dåsig och somnar relativt igen. Jag slår ett slag för vällingen! Vilken uppfinning!
Sedan vaknade han klockan sex och var pigg som bara en liten fis kan vara så tidigt. Han vill inte ligga i sängen och mysa. Nej, han gör allt för att ta sig därifrån. Han klänger på en och gnäller. Ingen leksak i världen är rolig just då. Till sist blir det ju outhärligt och man måste gå upp. Han får som han vill.

Halv sju ringer ändå vår klocka och det är dax att ta tag i morgonens bestyr. Imorse var det gött att slippa ge sig iväg. Det regnade för fullt och sessan fick åka med pappa till bussen. Sedan fortsatte han till jobbet. Prinsen stod i fåtöljen och tittade på när bilen körde iväg.
Lillprinsen gick omkring och var gnällig. Antar att han sov för lite inatt. Nu sover han i alla fall sin förmiddagssömn och jag hoppas att han sover ett bra tag.

Och här sitter jag. Jag som egentligen bör rensa upp lite här i huset och plocka undan och städa i köket. Meeeen, vad jag drar ut på det. Vill inte.

Idag har barnen lyssnat på musik. De har dansat här på golvet tillsammans med diverse leksaker. Det har visat sig att Lillprinsen också älskar musik och lever upp när han hör låtar på radion eller  teven. Han tar en sväng om på golvet och dansar på sitt eget underbara sätt.

Att Prinsen älskar musik är ju ingen nyhet. Han älskar musik så mycket att om vi har musik i bilen så måste han lyssna färdigt på den aktuella låten först innan han vill gå in. Det är ett måste. Ibland glömmer vi bort det och stänger av cd-spelaren mitt i en låt. Då blir han arg och skriker: ”- Neeeej, jag vill lyssna färdligt!!”
Och så får man snällt sitta kvar i bilen tills låten är slut. Är det normalt? Hehe.. Hoppas inte. För vem vill vara som alla andra? Nä, han är grym vår lille musikälskande treåring! Han kommer säkert att bli en stor rockstjärna en dag och försörja sina gamla föräldrar på ålderns höst. 😉


Det här inlägget postades i Barnen, Mamma/föräldraskap och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Blivande rockstjärna

  1. Linda skriver:

    Ja, fy vad det regnar och blåser idag. Och jag som måste ner till jobbet på möte… vill inte. Maken har nämligen bilen. Tänkte ju cykla först, men nä det får nog bli en promenad istället. Längtar tills jag sitter i soffan och myser senare ikväll 😉

    Hoppas ni har det bra i blåsten.
    Kraaam

  2. Charlotte skriver:

    Det kanske går något gnällvirus just nu för Moa har varit precis likadan idag…. De kanske inte heller gillar rgenet och blåsten… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *