Vintertid och grått väder ger trötthet

Lungt och ganska tyst är det här i trebarnslandet just nu. Prinsen och jag har precis avslutat vårt spel och nu tittar han lite på datorn. Idag skulle det ha kommit en kusin till barnen hit, men det blev ändrat. Nu får vi se vad vi ska hitta på för något. Barnen är ganska trötta och har varit det några dagar. Kan ju bero på att vi har ändrat klockan. Läste i aftonbladet att många är trötta på grund av det; 

En studie i Storbritannien visar att omställningen från sommartid gör folk trötta. Enligt undersökningen går produktiviteten ner med 50 procent veckan efter omställningen till vintertid. 14 procent fick så lite gjort att chefen klagade. Åtta procent orkade inte ens gå till jobbet, enligt tidningen Daily Telgraph.”

Tiden, plus det grå och trista vädret gör nog att man blir ännu tröttare. Själv har jag i alla fall blivit av med min förkylning, vilket känns otroligt skönt. Nu kan jag andas utan problem igen. Slipper ta nässpray som jag egentligen inte tål. Känns ganska ofattbart att det är onsdag redan. Snart har höstlovet dragit förbi och skolorna börjar igen. Men det är nog tur att lovet är just nu. Barnen verkar behöva lite vila. 

”Varför har vi sommartid?
1979 föreslog regeringen med statsminister Ola Ullsten (FP) i spetsen att Sverige skulle justera tiden inför sommaren. Tanken var att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet. Sverige skulle på så sätt synkroniseras med grannländerna och övriga Europa.
Många var skeptiska till det kontroversiella förslaget. På en remissrunda tyckte bara 26 av 67 organisationer att förslaget var bra.
Några av motståndarna var SJ, som oroade sig för att tågen skulle komma i otakt, och LO, som ansåg att de anställda redan hade lång fritid under den ljusare delen av dygnet.”

Fakta från Aftonbladet

Det här inlägget postades i Barnen, Blandat, Familj och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *