En sorglig figur

Det börjar dofta kyckling från  ungnen. Sitter och funderar på vad vi ska ha till. Potatis, pasta eller ris.
Har precis fikat med te och en ostknäcke. Underbart gott.
Satt och kollade igenom mamatidningen under tiden. Där tar de upp nattning av barn. Saknade att de inte tog upp det verkligt jobbiga. Som när barnen somnar sött på kvällen, men vaknar femton gånger per natt. Vad gör man då? Det är förskräckligt mycket jobbigare än krångliga nattningar. Visst är det påfrestande att inte få några kvällar och när ungarna inte somnar förrän sent. Men hellre det än att de sedan vaknar flera gånger på natten. Om det har pågått en längre tid, som här, blir man till slut en väldigt sorglig figur.

Det här inlägget postades i Barnen, Mamma/föräldraskap, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på En sorglig figur

 1. Sara skriver:

  ja jag tycker också det är bättre att nattningen tar tid och att han sen sover än att han vaknar hela tiden men sånt skriver de sällan om.

 2. Charlotte skriver:

  Jag har haft det problemet med Moa oxå från och till(du vet, jag skrev ju om det för ett tag sen). När jag tog upp det med min BVC-sköterska så sade hon att det är viktigt att lära henne att komma till ro och somna ensam i sin säng. Hon menade på att ungar vaknar ca en gång i timmen hela nätterna – men om hon lärt sig och klarar att somna i sin säng själv – så klarar hon oxå av att somna om själv de gånger hon vaknar under natten. Så vi slutade lägga Moa när hon redan somnat i vår famn, och har försökt lära henne att somna i sin säng istället. Det funkar bra ungefär 75 % av gångerna. Och ungefär lika ofta sover hon faktikst till typ fem-sex på morgonen (ibland tom med till sju- Halleluja!!!)i sin säng utan att behöva väcka oss för att somna om. Jag hör ibland att hon vaknar och vrider på sig en liten stund, men oftare och oftare så kan hon nu somna om själv. Barn är olika och jag är säker på att du hört detta förut, men jag ville i alla fall ge dig tipset om du mot all förmodan inte provat det…. Lycka till!!!!! 🙂 Jag förstår hur du har det…..

 3. ingela skriver:

  Jag har också hört om det, att ungarna ska somna i sin egen säng. Svårt att få till det rent praktiskt när man har tre ungar som ska nattas. Då blir ju enklare att somna honom i famnen för det går fortfare. Men jag förstår ju poängen med den metoden. Ska försöka så småningom. Tack för du påminnde mig om detta Charlotte!! Kul att det funkar för er!
  Kram!

 4. Charlotte skriver:

  Hmmmm…. Det kanske lät lite väl positivt, det jag skrev, ser jag nu. Det funkar inte alltid för oss heller, men ofta – om det inte är något speciellt som hänt på dagen. Jag förstår att det så klart måste vara mycket svårare att göra med två barn till. Vi har ju bara Moa, så vi har ju lyxen att bara kunna fokusera på henne. Hoppas det blir bättre i alla fall. Det är ju sååååå jobbigt att vara dödstrött hela tiden… Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *