Min natt och morgon….

blomma
01.45 vaknande en liten förkyld bebbe, ja, han har blivit snuvig igen, och slog upp sina stora blå. Då ville han inte sova mer. Det gick inte alls att somna om honom. Och trötta var vi. Jag stapplade upp ur sängen och gick med hasande steg ut i köket och gjorde en flaska välling. Två gånger dessutom. Jag var så trött att jag råkade välta ut den första, så det var bara att börja om på nytt. Efter vällingen blev han trött och somnade om efter ett tag i våra sängar. Sedan fick han sova mellan oss hela natten. Vi vågade inte flytta honom till spjälsängen. Då hade han väl med all säkerhet vaknat.
Nu sov han till ca. 07.00. Skönt.

Själv gick jag upp vid 06.30 då en liten tjej stod i dörröppningen och undrade vad hon skulle ha på sig. Jag klev upp och fixade med kläder, flätade hennes hår och gjorde ordning frukost. Vid 07.30 vandrade hon till bussen. Idag med den svarta höstjackan på sig. Det är ju så kallt på morgonen. Kallt och ruggigt. Går inte att ha bara en tunn sommarjacka längre. Dagarna däremot är ju alldeles underbara med ett ljuvligt sensommarväder.

Idag har vi en liten kusin här. Vi har ätit frukost tillsammans, spelat spel, Bamses fyra irad och Qulps. Barnen har lekt och nu spelar de Alfons på datorn. Jag har somnat bebben därute i vagnen, dammsugit i köket och plockat undan diverse saker. Bebben har hunnit kräka ner två par byxor redan. Har jag sagt att han är en rikigt kräkbebis. Kräker jämt och ständigt. Idag måste jag tvätta hans kläder, för det finns knappast några rena.

Klockan är snart redan 11.00. Sjutton vad tiden går undan. Idag kommer Sessan hem tidigt. Redan klockan 12.00 kommer bussen från skolan. Skönt att få sluta lite tidigare på fredagar. Det behövs. Maken är mycket bättre idag och det var nog bara en rejäl trötthet han drabbats av igår. Lite vila och det kändes bättre. Idag är han iväg på jobb.

Nu ska jag gå och lägga in en maskin tvätt.

Ha en fin dag och hoppas att ni kan njuta av det vackra vädret!!

Bild: ”Den nakna jungfrun” blommar nu i vår rabatt.
Läste att den var giftig, så vi får hoppas att ingen unge tar sig en smakbit…

Det här inlägget postades i Barnen, Familj, Mamma/föräldraskap och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *