På golvet dansar bekymmerslösa fötter omkring…


Häromdagen tittade vi på film. Vi tittade på när barnen var mindre och på prinsen när han kröp på alla fyra. Tänk, nu springer han för fullt här hemma… Jag hade filmat när barnen dansade på köksgolvet i vårt gamla hus. Då slog det mig att jag faktiskt bloggade om det. Såhär skrev jag då, den den 14:de februari…

Köksgolvet är förvandlat till ett blankt dansgolv . Den lilla köksradion har små fingrar skruvat upp på hög volym och ljudet av den blåsiga vinden utanför dränkts av sång. Det är kväll och ute ligger mörkret tungt över vår lilla by. Men i vårt kök är det ännu ljust och fyllt av liv…

På golvet dansar bekymmerslösa fötter omkring.
Små barfota fötter som älskar livet dansar till musikens gung. Den lilla är klädd i sin rosa klänning och lyckan är stor. Det går runt, fram och tillbaka, och en snurr då och då. Ögonen strålar och självförtroendet lyser och i blicken finns ingen tvekan, ”jag kan”. Den rosa klänningen gör piruetter i musikens takt och flyger fram över golvet. En klänning som är prydd med rosa rosor.


Det finns en dansare till på detta nu dansande golv. En liten vars ben ännu inte bär, men dansa kan han ändå och han gör så gott han kan. Den lille kryper med ett leende på sina läppar. Han kryper runt, runt i små cirklar. Ibland stannar han upp och skrattar. Ibland klappar han händer och låter sin lilla knubbiga kropp gunga till musikens takt. Han är lycklig. Han tittar förtjust på sin syster i den rosa klänningen och fortsätter sin dans på krypande ben. Han gör det han kan och han älskar det.  

Två lyckliga små som njuter av att bara finnas till, här och nu. Morgondagen är långt borta och nu är nu.  Ett litet ögonblick blir stort i denna sekund.

Vid köksbordet sitter vi, två föräldrar som beundrat tittar på.  Våra hjärtan fylls av lyckorus när vi ser hur våra små juveler dansar tillsammans på köksgolvets mitt. Deras glädje smittar och dagens trötthet, tjat och gråt är sedan länge glömt och finns inte mer.


Mitt hjärta håller på att brista av kärlek till de två. När jag ser den lille göra allt han kan för att göra som sin syster och dansar på alla fyra. Kan man må bättre i sin själ och i sitt hjärta än just nu, när glädjen är så stor över de underverk som Gud har gett?

Nu fylls vi med nytt liv och ny energi.
Livet är här, just nu i en dans av små barnaben som sprider glädje och liv..”

Det här inlägget postades i Barnen, Familj. Bokmärk permalänken.

Ett svar på På golvet dansar bekymmerslösa fötter omkring…

  1. livsnjutare på aftonbladet skriver:

    Ett jättefint inlägg! Du skriver så intressant, så man kan inte låta bli att läsa.
    Hoppas att ni har det skönt i dag, söndag! KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *