Kan knappt vänta.. Jag brukar göra massor av mandelmassegodis som varar i en evighet.
Jag satt just och läste ett recept på egen Punchnogat i Kvällspostens bilaga.
Tror att jag ska försöka mig på att göra det någon dag.
Punchnougat!
5 3/4 dl socker
125 g smör
1 1/2 dl vatten
4 dl florsocker
6 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk punch
1. Blanda socker, smör och vatten i en kastrull, låt koka i 2 minuter.
2. Sikta florsockret, mjölet och kakaon i en skål. Häll över punchen och sockerblandningen och rör om tills det blir en slät massa.
3. Bred ut nougaten på ett bakplåtspapper, låt stelna och skär sedan i bitar.
Vad tror ni, låter det gott??
presic gjort nogaten, urgod, presis som på marknad…..men jag gjorde mindre sats…och kladdade till de lite..hade inget bakplåtspapper..men de gick….tog likör istället…jumm jumm..de ska jag göra mer av
Vad roligt att det blev gott! Jag har inte hunnit göra den ännu, men jag ska! 🙂