Har dock inte bestämt om jag vill ha mandel i eller inte.
Det är ju viktiga beslut man måste fatta såhär i juletid, eller hur?
Hittade ett recept här…
Apelsinknäck
2 dl grädde
2dl ljus sirap
2 dl socker
50 g skållad sötmandel
20 g smör
Rivet skal av 1 apelsin+
saften av en halv apelsin
Blanda grädde, sirap och socker i en vid gryta.
Koka krafigt utan lock till massan uppnåt 125 grader.
Tillsätt mandeln, smöret, apelsinskalet och saften.
Häll upp smeten i en liten kanna och fördela i formarna.
Men man ska kanske i alla fall utesluta apelsinen?
Tycker det låter mycket med skal av en hel apelsin + saften från en halv…
Hej å hå i julstöket, i köket :)Knäcktillverkning kanske är en skojig sysselsättning:) Men jag brukar ha problem med att formarna inte står kvar där jag vill, när jag ska hälla i knäcken…Hmmmm men man kan ju ha värre problem 🙂 Kramiz / S
Hej hej!! 🙂
Det där problemet känner jag också till allt för väl… 🙂
Ha det gott…kram!
Mums….. visserligen massa kalorier…. men mums!
Ja, det är farligt gott! 🙂 Men är det snart ju så är det…