Tankar från en soffa…

Att soffan kan vara så skön. Vet inte hur jag ska ta mig ur den. Ligger och tittar ut på det japanska körsbärsträdet genom ett skitigt fönster. Det står nu så fint full av blommor som snart slår ut i rosa. Vackert. Men det blommar så snabbt över.

Idag åkte Lillprinsen och jag och handlade innan vi hämtade Prinsen. Skönt väder även idag. Men inte lika varmt. Vi vandrade längs ån som var omgärdat av nyutslagen björk. Just nu är allt som finast.
I affären var det lagom med folk. Vi köpte rökt fläsk till middag. Fick sånt plötsligt sug efter stekt fläsk med löksås. Mat som vi inte har så ofta, men som jag älskar och som påminner mig om min barndom.

Efter att vi hämtat Prnsen satt vi kvar på lekplatsen en stund. Väntade på att tiden skulle gå så vi kunde bege oss till bussen. Vi åt några vaniljkex och pratade om staket. Mitt i kexätandet fick vi så bråttom till busshållplatsen att vi sprang ifrån Prinsens väska. Det kom han på när vi satt på bussen och var nästan hemma. Tur vi kunde ringa morfar lite senare som hittade väskan. Så nu är den i tryggt förvar hos dom.

Jaha, nu till dagens nästa projekt. Ta mig ur soffan och påbörja lite städning. Men jag är som avdomnad i kroppen. Dessa dagars trädgårdsarbete har tagit på krafterna. Att sitta på knä och dra upp ogräs gör man inte varje dag direkt. Har ont i muskler jag inte trodde jag hade.

Nåja, nu brottas två pojkar här på golvet. Dröjer inte länge förrän nån slår sig. Att det alltid ska vara sån våldsam lek? Jag blir trött av att bara lyssna.

För tillfället skulle jag hellre vilja vara skatan som lugnt spattserar omkring på gräsmattan…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *