Måndagsmorgonkaffet

Solen skiner in genom de vita spetsgardinerna. Jag sitter med kaffekoppen i min hand och lyssnar på blåsten utanför. Tror det är bäst att hålla rejält i hatten om man ska ut.
Jag har nyss slukat en hel talrik med nyttig havregrynsgröt. Jag som avskytt havregrynsgröt har plötsligt börjat äta det på morgonen. Med ett leende, ett kilo jordgubbssylt och mjölk går det ner och magen blir glad. Kaffet får bli efterrätten. Måndagsmorgonkaffet känns extra behövande på något sätt.

Just nu är det ganska lugnt i huset. Efter vilda jakter och brottning på golvet sitter nu de två vildungarna och tittar på Disney. I eftermiddag ska vi åka och hälsa på en liten tjej och hennes mamma. Barnen ska leka och vi mammor ska sörpla kaffe. Blir trevligt.
Men redan nu undrar ungarna om vi inte ska åka snart. Eller nu? Lillprinsen tyckte vi skulle åka redan vid sju i morse. Tror nog inte att det hade blivit speciellt uppskattat om vi hade ramlat in så tidigt.

Igår upplyste Sessan oss om att det är på söndag vi ska ändra klockan. Då ändrar vi till sommartid mina vänner. Det går framåt. Mot ljusare tider. Tror jag.

Nä nu är kaffekoppen tom. Behöver en påtår känner jag. Eller två.

Det här inlägget postades i Barnen, Familj. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *