Sommar, lämna oss inte ännu…

Hösten kommer smygande. Det börjar bli kallt och jag fryser om fötterna om kvällarna. Ilande kyla stiger upp genom kroppen, en kyla som påminner om att sommaren börjar ta slut. Måste jag redan köpa nya fårskinnstofflor? I augusti? Jag vill inte. Inte alls. Jag tycker om hösten. Men nu är jag inte redo. Inte ännu. Jag behöver mer värme. Mer av sol och ljus innan dörren till den långa mörka hösten öppnas. Sommar, jag ber, lämna oss inte ännu. Kom tillbaka med din värme till oss som fryser.
Jag saknar ljuset om kvällarna. Sommarkvällarna då mörkret inte kom förrän närmre midnatt. Jag saknar den ljumma värmen. Var blev den av? Varför går det så snabbt? Nu smyger mörkret sig på alldeles för tidigt och de regniga och kalla dagarna gör mig trött. Jag vill ha mer, mer av sommar och sol. Jag vill ha mer av värme och ljus.
Det är tyvärr sant det där som han sjunger, Tomas Ledin, att ”sommaren är kort och det mesta regnar bort…”

Det här inlägget postades i Blandat, Tro/Tänkvärt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *