Jättegod och enklare Kladdkaka!

Jag prövade ett annat recept på kladdkaka igår. Lite annorlunda än mitt vanliga recept. Och godare! Men framför allt enklare att göra. Kladdkaka är ju alltid enkel att göra, men kan man spara några minuter så kan det ju vara bra. Man rör bara ner ingredienserna i det smälta smöret…

Ingredienser

12-16 port

100 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

Recept från Arla.se

Det här inlägget postades i Mat/Recept och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Jättegod och enklare Kladdkaka!

  1. Pellen skriver:

    Japp den ska jag testa!! Jag hoppas du ersätter den extra viktuppgång detta recept innebär för oss tårtälskare??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *