Jag prövade ett annat recept på kladdkaka igår. Lite annorlunda än mitt vanliga recept. Och godare! Men framför allt enklare att göra. Kladdkaka är ju alltid enkel att göra, men kan man spara några minuter så kan det ju vara bra. Man rör bara ner ingredienserna i det smälta smöret…
Ingredienser
12-16 port
100 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
Recept från Arla.se
Japp den ska jag testa!! Jag hoppas du ersätter den extra viktuppgång detta recept innebär för oss tårtälskare??