En del av er kära vänner önskar receptet på min Smörgåstårta med tonfiskfyllning. Och visst kan ni få det!
Tonfisktårta!!
1 förpackning Polarkakor = 6 halvor
Fyllning:
2 burkar tonfisk i olja
2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl chilisås
½ finstrimlad purjolök
Dill och citronpeppar efter smak
salt och peppar
Häll av oljan från tonfisken. Blanda den söndersmulade tonfisken med yoghurten, purjolöken, chilisåsen, majonnäsen, dill och salt och peppar. Smaka av.
Lägg ihop polarkakorna till en cirkel. Bred på fyllningen. Lägg på ett nytt lager polarkakor och sedan resten av tonfiskfyllningen. sedan de sista kakorna. Gör gärna tårtan dagen innan och låt den vila i kylskåpet under natten med plast över.
Garnering:
Lite majonnäs blandat med yoghurt.
6-7 hårdkokta ägg
1 ½ gurka
1 burk kräftstjärtar
2-3 tomater
Dill
Citron
Ev. Vindruvor
Bred ett tunt lager av majonnäs/yoghurten över tårtan. Finhacka gurkan och lägg den ytterst runt kanterna på tårtan. Hacka de skalade äggen fint och lägg dem i mitten av smörgåstårtan. Låt kräftstjärtarna rinna av. Lägg dem sedan över äggen. Garnera sedan med tomater, gurka och citroner runt om.
Lycka till!
tackar!!!
Vassego!! 🙂
Tack, den ska man ju göra. Tonfisk är ju så gott!!
Ha ha, jag som inte ens gillar tonfisk tyckte den var jättegod:D
Det var ju tur Linda, att du äntligen fick förstå att tonfisk ÄR GOTT!! 😉
Älskar tonfisk och smörgåstårta! det här receptet är gjord för mig, ska def prova detta. Tack 🙂
Varsågod! Lycka till! 🙂