Fredag

Har stoppat alldeles för mycket chips och godis i min mage. Är det någon som känner igen det? Att äta för mycket en fredagskväll? Problemet är att det händer inte bara fredagskvällar här…

Nu är det tyst i vårt hus. Så tyst att man kan, för att använda ett känt begrepp, höra en knappnål falla till
golvet. Skönt. Inget är som tystnaden ibland. Kanske man njuter extra mycket som småbarnsförälder? Jag sitter just nu ute i min ateljé. Här är det extra trivsamt, trots röran. Men den glömmer jag bort.

Ikväll somnade jag Prinsen så som jag brukar. Läste ”Året Runt med Rasmus Nalle”, medan Herrn själv hoppade, stod på huvudet och gjorde volter i sin säng. Boken handlar om månaderna och det här med årstiderna, månaderna och veckodagarna tycker Prinsen är alldeles speciellt intressant. Likaså klockslag och vem som har namnsdag och vem som fyller år på de olika dagarna.
Det är så roligt när man ser nya intressen växa fram hos barnen. När man kan se hur de växer och hur de hungrar efter att få lära sig mer om olika saker.

Idag har det snöat här på eftermiddagen. Efter en regnig förmiddag kom snö. Något som småprinsarna tyckte var mysigt och deras ögon glittrade lite extra när de tittade ut genom köksfönstret. Prinsen drömde om att få flyga ut med sitt paraply, upp bland alla snöflingorna i himlen. Sessan däremot, är trött på snö och vill ha vår. Och det kan man ju hålla med om. Men tyvärr får vi nog ha vinter lite till.

Min brorsdotter har varit här på besök idag. Jättekul! Det var mysigt och vi fikade med nybakade muffins som jag och Prinsen gjort på förmiddagen. Sedan åt vi lunch. Idag lagade jag kyckling, klyftpotatis, sås och sallad. Mumsigt.

Nä, kanske man ska sova lite? Imorgon väntar städning och fixande till kalaset på söndag. Dessutom Delfinal. 2 i Göteborg. Och då givetvis schlagerbloggning.

Ha det! Kram!

Det här inlägget postades i Barnen, Familj. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *