Måste börja skapa

Som en yr liten höna sprang jag omkring i huset och vände upp och ner på allt. Varför? Jo, för att jag letade efter mina glasfärger. De var som bortblåsta. Fanns inte någonstans. Inte förrän jag hämtade ficklampan och började rota runt i förrådet. Taklampan där går alltid sönder, så därför måste man alltid ha en ficklampa redo.
Och där, bland skräp och tomma kartonger stod en låda med fin glasfärg från Panduro. Hur de hamnat där är ju en gåta. Jag som var beredd att köpa ny färg i rena paniken.
Nåja, vet ju att jag är något förvirrad. Men jag kunde bara konstatera att det var alldeles för längesedan jag målade, eftersom färgerna var ute på vift och inte ens befann sig i min ateljé.

Idag hade jag ännu en gräslig dag. Har mått apa emellanåt. Har haft två nätter i rad nu av dålig sömn. Vet att det blir tjatigt att läsa om kanske. Men verkligheten är den att utan sömn fungerar jag inte riktigt. Därför blir det mycket skrivet om just det. Sömn är grunden för att jag ska må bra. Och sedan den där ångesten jag kan få ibland. Knuten i magen. Den hör kanske till en konstnärssjäl. Vad vet jag. Idag skulle jag inte bara lägga ner firman, jag skulle även sluta blogga och radera bort mig från Facebook och Twitter. Kom inte så långt med dessa tankar som tur är kanske..

I alla fall, idag vart det tungt. Känner nu att jag måste gå tillbaka till varför jag håller på med det jag gör överhuvudtaget. Måste hitta tillbaka till den ursprungliga inspirationen. Därför måste jag börja där jag startade. Jag måste ta fram penslar, färger, block och pennor och börja skapa. Kom på att det nog var ett år sedan minst som jag överhuvudtaget målade något. Det är där jag måste börja att hitta glädjen i själva skapandet.

Så, nu måste jag bege mig ut i naturen och leta nya motiv till tavlor. Vill känna den där känslan som är obetalbar. Känslan av att ha tillverkat något alldeles extra. Nästan som ett rus går känslan genom kroppen när man har målat på en tavla i veckor för att sedan vara grymt nöjd över vad man har presterat. Dit vill jag tillbaka. Därför har jag bestämt mig för att lägga datorjobbet åt sidan i några dagar för att bara skapa. Tror att det är det jag behöver just nu. För jag vet, att börjar jag bara så kommer det tillbaka. Livet och glädjen till det jag vill göra.

Det här inlägget postades i Atelje, Konst. Bokmärk permalänken.

4 svar på Måste börja skapa

 1. Johanna skriver:

  Åh, jag hoppas verkligen att du hittar tillbaka till den där känslan, en känsla som bara infinner sig när man gör det man är skapt att göra. Ibland så tappar man liksom bort sig själv i allt annat och det kan nästan kännas ångestfyllt att hitta tillbaka till det man egentligen vill göra.

  Men jag tycker det låter som att du har en bra plan, att börja där du var när du mådde som bäst.

  Och sen hoppas jag verkligen att sömnen löser sig för dig, att du kan få lite mer vila. Och känslan av att behöva radera allt kommer att gå över, ge med sig, bara du får lite ro i kroppen.

  Kramar

 2. ingela skriver:

  Tack Johanna!!

  Ja, jag hoppas också att jag hittar tillbaka. Främst till glädjen i själva skapandet. Ska helt enkelt tvinga mig själv att börja måla, fast jag inte känner någon inspiration just nu. Men jag vet av erfarenhet att den kommer bara jag sätter mig och börjar någonstans.

  Tack fina Johanna, och kramar till dig också!

 3. Linda skriver:

  Låter klokt!! Du gör ju grymt fina tavlor:)!

  Vara utan sömn är terror:(.

  Många kramar!! Hoppas vi snart kan ses!

 4. ingela skriver:

  Tack Linda!!
  JAAAA, vi måste träffas snart!
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *