En lång byggnadsingengör

Lillprinsen sitter i pappas knä. Det är tisdag och dax för läkarundersökning, spruta och 1½ år kontroll. Inget Lillprins bus brys sig om precis. När läkaren tar fram fem små klossar i olika färger och undrar om han kan bygga torn, virrar han bestämt på huvudet och tittar ner i golvet. Han vill inte. Läkaren börjar ivrigt att själv bygga torn. Detta är inget som imponerar på min son som fortsätter titta ner i golvet.

Nu undrar hon om han vet var näsan sitter. Men han vill  inte visa. Var är magen då?
Ingen reaktion. Vi försöker påtala hur trött han är och att han varit på dagis hela dagen. Att humöret inte är på topp går ju inte att ta miste på.

Men visst vet han var både näsan, öronen, munnen, kinderna, hakan och magen sitter. Han förstår bara inte varför han ska behöva visa upp det för en främmande människa.

Sen sätter läkaren en färgglad nalle i en stol lite längre bort i rummet och säger till Lillprinsen som fortfarande surar: ”Kan du gå och hämta nallen och ge den till pappa?” Först då tittar han upp. Han tittar på nallen. Han suckar lite och knallar bort för att hämta den där nallen och ger den till pappa. Nu börjar han smälta en aning och börjar kika lite på de där klossarna. Han börjar bygga. Och bygga. Han bygger ett torn av alla fem klossar och läkaren är imponerad och undrar om han ska bli ingenjör när han blir stor.
Och visst kan han bygga vår lille kille. Här hemma bygger han ett torn av sammanlagt 12 klossar alldeles själv.

Han är inte bara duktig på att bygga, han är lång också. Väldigt lång. Kanske inte konstigt att många tror att han redan är två. När vi mätte honom hos Bvc fick vi mäta honom två gånger.
-”90 cm” sa sköterskan efter att ha mätt honom.
-”Va?” sa läkaren. ”Kan det stämma?”
Vi fick lov att mäta honom igen.
90,5 cm blev nästa resultat.
”Oj, så lång han är!” sa läkaren.

Enligt beräkningar man kan göra ska vår Lillprins bli upp mot två meter lång. Vem vet? Kanske blir han en väldigt lång byggnadsingengör. 😉

Nu är det fredag och vår Lillprins är fortfarande förkyld och hostig. dessutom har han fått konstiga utslag på ryggen. Funderar på om det är på grund att sprutan. Det kunde ju uppstå utslag eftersom det var ett levande vaccin han fick. Men det skulle inte vara smittosamt.

Det här inlägget postades i Barnen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *