Allt kan inte fixas till med en bröstpump

Igår skrev jag om Lars Ohly och hans uttalande om ”bröstpumpar”, och jag kan ju inte påstå att jag är direkt förvånad över att Lars Ohly idag drar tillbaka sitt uttalande. Han har ju en benägenhet att uttala sig i mångt och mycket utan att tänka. Tänka gör han först senare. Det är mycket som han har tagit tillbaka de senaste veckorna…
Och nu hade visst Mona Sahlin knackat honom på axeln, klagat lite och tyckt att det var ”mindre smart” att nämna bröstpump i tv. Ok, sa Ohly och drog genast tillbaka sitt uttalande och rättade in sig i det rödgröna ledet. Det kan inte vara lätt för Mona och Maria att ha Lars i sin båt. Man vet ju inte vad han drar till med i stundens hetta. Lite spretig allians kan jag tycka.

Bröstpump eller inte. Det allvarliga är ju att den här mannen och hans parti vill tvinga mamman att börja jobba efter bara 7 månader. Oavsett om mamman eller barnet är redo. Allt för jämställdhetens skull. Men det är liksom inte endast ”maten” som måste ordnas, som Ohly tycks tro. Allt kan inte fixas till med en bröstpump.
Självklart ska pappan ha möjlighet att vara hemma. Och den möjligheten finns ju redan. Men att försöka tvinga är aldrig bra. Vad jag vet så är det ytterst som tycker att tvång är ett bra sätt att få pappan att vara hemma. Det mest jämställda och rättvisa måste väl vara att familjerna själva har möjligheten att bestämma. Det är ju de som vet vad som funkar bäst för dem. Inte Ohly.

Det här inlägget postades i Familj, Politk och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *