Gympakläder och lite bajsprat

Har just packat Sessans gympapåse. Det känns som jag gör det varje dag! Det är liksom onsdag hela tiden.
Ikväll fick jag förhandla med henne om vad hon skulle ha med sig, eftersom slavmajan till mamma inte hade tvättat hennes vanliga gympakläder. Nu märks det att vi har en stor tjej, för det går inte att komma med vad som helst. Så, förhandlingar börjar bli ganska vanliga här hemma. Jag tror att vi hade framme halva gardroben innan hon gav tummen upp.
Nu står den rosa gympapåsen fullpackad i hallen redo att åka med till skolan imorgon.

Sesssan var butter när hon gick till sängs. Hon var så rysligt sur på vädergubbarna och suckade tungt. De som nästan lovade snö. Snö som aldrig kom. Det kommer bara regn. Regn tycker hon vi har fått nog av. Själv tycker jag att solen kan skina lite mer. Vill inte heller ha regn och vill inte ha snö heller, utan bara en stor sol fram till jul. Då kan det få komma snö. Det kunde väl vara mysigt att få en vit jul för en gångs skull. Det är vi ju inte så vana vid här i söder.

Det märks att vi just nu har en treåring i huset, för det är mycket bajsprat. Kiss och bajsåldern, ni vet. Ikväll har det varit en del bajsprat. Kanske för att prinsen och jag har spelat ”Myror i brallan” spelet ganska mycket den sista tiden. ”Gissa bajset” är ju en favorit. Ja, även hos Sessan. Fast Prinsen är ju lite för liten för frågorna, så man får ha lite fantasi och hitta på lite egna frågor.
En gång skulle han komma på kaninbajs. Och jag satt och försökte komma på en ledtråd. Jag sa, ”Lille Skutt i Bamse, är ett sådant djur!”
Han tittade på mig och tänkte en stund, sedan sa han;
”Aha, LilleSkuttbajs är det ju!!!”

Nu ska jag fixa lite te, sedan är det Greys.

Hoppas att ni har en skön kväll!

Det här inlägget postades i Barnen, Mamma/föräldraskap och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Gympakläder och lite bajsprat

 1. supermom skriver:

  Hihi! Det där eviga packandet av gympapåsen… Här packas det på 3 gånger i veckan för gympa i skolan och två gånger i veckan för dans.

  Så härligt att läsa dina inlägg om lillebrors framsteg…man blir varje dag påmind om hur fort tiden går! Det gäller att ta tillvara på de fina stunderna för de växer ju så fort!

  Fast jag har nyss insett att man har ju faktiskt ”dessa speciella stunder” även när barnen blir äldre… man blir glad och stolt över deras framsteg även när de är stora. Det är nog något som alltid sitter i… man är alltid mamma till sitt barn oavsett hur gammalt barnet är.

  Ha det bra i höstmörkret! Här väntar vi också på snö!

 2. Linda skriver:

  Ja, den tråkiga gympapåsen… här packas den flera gånger i veckan. Brottning, tennis, mer brottning, gympa och simmet… puh.

  Vad kul att ni bor rätt nära oss… 😉
  Har jag kanske skrivit redan… mår inte riktigt bra här så lite snurrig är jag nog.

  Ha en bra dag!
  Kraaam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *