Ska man låta vaccinera sitt barn mot Svininfluensan?

Ja, den frågan måste vi ska ta ställning till i dagarna. Vi har fått ett formulär hemskickat från skolan där vi ska fylla i hur vida Sessan ska vaccineras mot svininfluensan eller inte.
Inte lätt det där.
Ibland läser man att det är ett måste att vaccinera sig, andra påstår att det är onödigt eller rent av kan vara farligt eftersom vaccinet inte har testats riktigt.

Vaccin har gett oss de medicinskt största landvinningarna, men biverkningarna till vaccinet mot H1N1, ”svininfluensan”, har vi ingen aning om. Regeringen har köpt grisen i säcken, säger Sven Britton, infektionsläkare på Gävle sjukhus och professor emeritus i infektionsmedicin.” från DN.

Hur ska man veta? Jag tycker det är svårt. Jag blir liksom helt förvirrad.

Hur har ni tänkt när det gäller vaccniationen? Ska du och dina barn vaccineras?

Tilllägg: Jag och min man har tänkt att vaccinera oss för att vi skydda våra barn. Men vi har ju två barn som blir erbjudna vaccin och frågan är vad det är för vaccin som ska sprutas in i deras små kroppar? För mig framgår det som något som inte är tillräckligt testat och ingen har någon aning om vad det kan få för biverkningar i framtiden. Det är det som jag tycker är skrämmande. Jag tror att vi kan låta vår dotter bli vaccinerad, men inte prinsen. Vaccinet är ju ej godkänd för barn under tre år, och han bara är tre och ett halvt.
Jag tycker att det finns alldeles för många frågetecken när det gäller detta vaccin!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ska man låta vaccinera sitt barn mot Svininfluensan?

  1. Sara skriver:

    Max är ju för liten för att vaccineras så därför ser jag och Marcus det som vårt ansvar att vaccinera oss så vi skyddar honom. Marcus tillhör dessutom en riskgrupp eftersom han har astma som han medicinerar varje dag så han kommer få vaccinera sig tidigt. eftersom han jobbar på förskola så är ju dessutom chansen större att han smittas. Jag kommer att vaccinera mig sen också om det inte visar sig att vaccinet är farligt eller nåt. Det är ju ett samhällsansvar tycker jag. Dessutom har jag haft lunginflammation för några år sen så blir lite orolig att det skulle kunna göra mig ordentligt sjuk men vet inte om det stämmer.

  2. ingela skriver:

    Jag och min man har också tänkt att vaccinera oss just av den anledningen, att vi skyddar våra barn. Men vi har ju två barn som blir erbjudna vaccin och frågan är vad det är för vaccin som ska sprutas in i deras små kroppar? För mig framgår det som något som inte är tillräckligt testat och ingen har någon aning om vad det kan få för biverkningar i framtiden. Det är det som jag tycker är skrämmande. Jag tror att vi kan låta vår dotter bli vaccinerad, men inte prinsen. Vaccinet är ju ej godkänd för barn under tre år, och han bara är tre och ett halvt.
    Jag tycker att det finns alldeles för många frågetecken när det gäller detta vaccin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *