Sol, segling och politik

Nedstoppad under en filt ligger lilla pyret ute i sin vagn och sover gott. Solen strålar och vi har fått ett underbart väder denna måndag. Har dock en smula ångestkänsla i maggropen. Kan inte förklara varför. Det bara finns där.

Lyckost maken som just nu är ute och seglar på Öresund med jobbet. De kunde nog inte fått ett bättre väder. Måste vara härligt. Själv har jag aldrig befunnit mig på en segelbåt, men jag kan tänka mig att det nog är en hel del slit. Men säkert en upplevelse.

Sitter här och läser politik. Och läser både det ena och andra…

Läser om Ohly, som jag tycker verkar lite skrämmande. Han vill in och pilla i föräldraförsäkringen och tvinga föräldrar att dela lika. Låt oss föräldrar bestämma själva! Själv var han hemma och hans dåvarande fru använde bröstpump. Kul för honom, men detta var mer än jag behövde veta i alla fall. Ibland tycker jag att denna jakt på jämlikhet blir absurd. Snart ska de väl in och lagstadga om hur vi delar upp tvättningen och städningen hemma i hushållen…

Ohly vill ha förbud mot friskolor, detta trots att hans egen dotter gick på friskola. Han vill höja skatterna till skyarna i tron på att höjda skatter löser alla problem. Han vill även att brottslingar ska kunna komma ut från fängelset redan efter halva tiden. Vad ger detta för signal till samhället? Jag vet inte, men det är något med Ohly som får mig att bli lite rädd inför en framtid med honom och hans parti i regeringen.

Jag läser vidare om grälet mellan Olofsson och Wetterstrand, där jag tycker att Olofsson har en poäng. De Rödgröna har satt upp enorma mål för miljön. Men de säger ingenting om hur de ska uppnå målen. Det behövs inte, säger Wetterstrand. Men självklart bör man ha en plan! Ett mål utan en plan för hur man ska nå dit tycker inte jag verkar trovärdig.

Läs mer: Expressen Tv, Expressen, Aftonbladet, DN

Det här inlägget postades i Politk och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sol, segling och politik

  1. håller med dig fullständigt!

  2. ingela skriver:

    Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *