Är de rödgröna desperata eller vad?

Deras taktik för att vinna valet verkar vara knasiga idéer och påhopp. Butlers, clowner, skräckbilder och nu det senaste, Ibrahim Baylans utspel där han påstår att Statsministerns ”allmänintresse” är synonymt med egna privatekonomin.
Går det inte med skräckpropaganda så kanske det går att spela lite på den svenska avundsjukan och röda bloggar hakar på. När det gäller pengar så går svensken igång.

Klart som korvspad att en statsminister ska ha hög lön. Ansvaret för ett helt land ligger ju på hans axlar. Det är bara i Sverige en sån här grej blir en diskussion. Dessutom kommer jag ihåg att även en viss Göran Persson fick kritik för att han höjde sin egen lön under sin tid som statsminister. Och det här med klyftorna har jag inte riktigt fattat…men det kan vi ta en annan gång.

Är det verkligen så här man vinner val? Nej, de framstår som mer och mer desperata. Det hade ju varit trevligt om de kunde komma med några ordentliga förslag, istället för att bara hitta fel hos motståndarna. Var är deras valstrateg? Eller har de ingen?

Det här inlägget postades i Politk och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Är de rödgröna desperata eller vad?

 1. Razmatazuz skriver:

  Du tycker inte att det finns något problem i att statsministern framhåller ”sjuksköterskan” som har en hel månadslön mer att röra sig med om året när han själv har detsamma men detta innebär ett 10 gånger större belopp?! Du tycker inte att det är något problem att Reinfeldt inte är ensam om dessa många många tusentals kronor i skattesänkningar som givetvis har inneburit mindre resurser till vård, skolor, kultur, infrastruktur, jobbsatsningar, åtgärder för att stoppa konjunkturkänsligheten etc.
  I statsministerns ”allmänintresse” finns absolut ingenting mer än ett särintresse, ett intresse för de rika, de välbärgade och de som har mest!

  Förresten så är clowner inom vården något som har varit oerhört uppskattat och avlastat personalen oerhört mycket! Det ger dessutom ytterligare arbetstillfällen för människor med artistisk ådra.

 2. ingela skriver:

  Statsministern får ju också betala betydligt mer i skatt än vad en sjuksköterska får. På den lönen han får så betalar han en summa på ca. 63 000 i skatt. Varje månad. Alltså hälften av lönen går tillbaka till staten!

  Jag tycker han tjänar för lite. Jämför detta med en chef på vilket bolag som helst.
  En statsminister med ett sånt ansvar som han har, måste tjäna mycket. Vem tror du annars vill ha det ansvaret på sina axlar? Som statsminister är du i princip aldrig ledig. Jag tror inte att självaste Mona hade tackat nej till den lönen.

  Sänkta skatter betyder inte sämre välfärd. Det är väl bättre att vi får mer pengar över i plånboken att spendera efter skatt, än att vi måste söka bidrag för att få ekonomin att gå ihop.

  Jag tror clowner är mer uppskattat hos barnen. Inte hos äldre. De vill inte bli behandlade som barn. Jag tror inte att min farmor som sitter på ett ålderdomshem idag vill ha besök av en clown. Kanske mer sång och musik i så fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *