Jag vågade trots min rädsla

Jag lider av höjdskräck. Rejäl höjdskräck. Jag menar, jag kan ju knappt gå i högklackat utan att få svindel. Och nu har jag gjort något som jag aldrig trodde jag skulle klara eller våga.
Under vår Malmötripp besökte vi Folkets park och jag och Sessan åkte pariserhjul. Pariserhjul!! 45 meter ovan mark satt vi  och dinglade i små vagnar.

Här är vi påväg upp och min puls stiger och min hjärna skriker: ”Vad har du gett dig in på?”.
Sessan är givetvis lugn som en filbunke…

Uppe. Jag må se ganska lugn ut, men hjärtat skenade och höll på att hoppa ur kroppen på mig…

När vi hade åkt ett par varv stannade hjulet när vi var högst upp. Vi stod still!! Och jag ville ner!
Jag såg framför mig hur pariserhjulet hade kollapsat och hur brandbilen fick rycka ut för att ta ner oss med sin stora barndstege. ”Ja, någon gång i livet ska man väl få bli räddad av stora starka brandmän” tänkte jag medan jag försökte undvika att titta ner.
Haha…jag satt där uppe och kunde inte riktigt njuta av den makalösa utsikten. Men det var ju förstås ingen fara på taket. Pariserhjulet stannade bara för att släppa på fler som ville åka.
Men det visste inte jag. Och så tänkte jag på maken som satt där ner och tittade på. Nu vet han att jag börjar bli orolig..haha.. Han känner mig.
Och visst, han tänkte precis just så när hjulet stannade där på toppen. Efter 15 år kan man varandra ganska bra.

Sessan var coollugn hela tiden. Helt orädd. Hon fick lugna sin gamla mamma. När jag var i hennes ålder var jag också orädd. Åkte massa karuseller och tjatade på mamma och pappa att jag ville åka mer.
Sedan vet jag inte vad som hände. Jag blev äldre och födde små rackarungar, och vips var jag rädd för höjder och allt vad karuseller heter.

 

Utsikten var fantastisk! Såg ut över hela Malmö och kunde spana in både Öresundsbron  och Turning Torso.
När det hela var över och vi var på fast mark igen kände jag mig en aning yr. Men jag var glad att känna mark under mina fötter.
Men mest glad över att jag vågade. Vågade trots att jag är så grymt höjdrädd. Och Sessan var stolt.

Rädslor är till för att övervinnas!

Hoppas att du har en underbar fredagskväll!

Det här inlägget postades i Blandat, Mamma/föräldraskap, Mina Foton/Bilder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Jag vågade trots min rädsla

 1. Kimmie skriver:

  Bra gjort!! Jag har inga problem med höjder men alla har vi något vi är rädda för och att övervinna något sådant är stort! Klart Sessan uppskattar att du gjorde det tillsammans med henne. Ha en härlig helg!

 2. Johanna skriver:

  Heja, heja! 😀

 3. ingela skriver:

  Tack fina ni!! 🙂

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *