En regnig söndag…

Imorse vaknade vi av att regnet smattrade utanför. Kändes som höst. Helt plötsligt var värmen som bortblåst. Det var kallt, blött och ruggigt. Sommaren kom, den var underbar, varm och solig. Nu blev det plötligt höst. Jag hann inte med.

Lillprinsen ville ut och bada i badbassängen som vanligt. Så som han brukar göra och har gjort de senaste månaderna. Han tog gång på gång av sig kläderna. Nästan hela dagen har han sprungit i bara blöja. Han förstod inte alls varför han skulle ha byxa och tröja på sig. När dörren stod på glänt sprang han ut. Han tog chansen när den kom. Men det dröjde inte länge för han stod på köksgolvet igen. Med sin röda vattenkanna i handen. Han såg lite kall ut om nosen sin. Men fortfarande gjorde han klart att han ville ut och bada. Pekade ivrigt ut genom fönstret, medan han ställde ner vattenkannan på golvet och började dra i blöjan. Bada var något han absolut skulle. Vi andra var inte lika förtjusta i tanken.

Inte ens i uterummet har vi kunnat sitta idag. Rått och kallt även där. Så vad har vi då gjort denna dag? Inte mycket faktiskt. Men tiden går fort ändå. Dagen tar slut och det blir kväll även en regnig, lite tråkig dag. Även om man inte gör något speciellt, har man alltid fullt upp här hemma.

Har sommaren tagit slut nu? Nä, det är fortfarande sommar mina vänner. Bara lite kallare och lite blötare. Vi har haft en underbar sommar och jag tror att vi får fler soliga dagar innan hösten tar över på riktigt. Men än finns tid att njuta av allt det vackra. För sensommaren är vacker. Alla gula fält och alla blommor som fortfarande blommar.

Så njut om ni kan. Och regnar det, så får vi väl kura ihop oss och mysa under en filt och tända ett par ljus. Eller rota fram regnjackan och gummistövlarna ur garderoben.
Men en sak är säker, sommarregn doftar ljuvligt.

Det här inlägget postades i Barnen, Blandat, Familj och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *