Varmt, feber och glassdrinkar

Jättevarmt!! Är det så man kan sammanfatta dagen månne? Antagligen. Här har vi haft 30 grader vamt och jag kan ju säga som så, att det är inte mycket som vi har orkat göra.
Vi har bara tagit det lugnt.

Jag har badat i ungarnas bassäng. Idag var det jätteskönt och svallkande i vattnet. Är det så här varmt badar den gamla morsan i bassängen ska ni veta. Och lagar mat i tankini.

Men ungarna har varit trötta. Antar att värmen tar hårt på dem också. Ikväll var det dessutom Lillprinsens tur att få feber. Denna konstiga feber som bara kommer helt plötsligt. Igår kväll hade ju Prinsen feber. Men han hade ingen feber när han vaknade imorse utan var som vanligt.
Hoppas att Lillprinsen också är feberfri imorgon. Hoppas också att han sover bättre än han har gjort de senaste nätterna. Usch vad jobbiga de har varit. Han har en förmåga att vakna strax efter att vi har somnat. Och då har han så svårt att somna om. Ibland går det bara inte. Det spelar ingen roll vad man gör. Inatt gick maken upp med honom och han somnade inte igen förrän halv fyra. Lagom kul. Jag vet inte om det värmen som spökar. Det är ju trots allt ganska varmt och klibbigt på natten trots att man försöker att vädra ur på kvällen.

Nu ska jag krypa till kojs och hoppas på en god natt sömn. Det enda jag vill är att få sooooova. Helst läääääänge! Kanske i ett par veckor, men det går väl inte för sig kan jag tänka.
Denna helg har vi städningen på förskolan. Jättekul att städa en hel avdelning i denna värme. Ser riktigt fram emot att få svettas.

Nåja. Just det, sängen var det ju. Natti.

I denna värme sitter glassdrinkar inte helt fel. Här är en som vi gjorde på våra egna jordgubbar, mjölk, banan och vaniljglass.
Sessan gav den toppbetyg. Ingen riktig sommar utan goda glassdrinkar, tycker hon. och visst är det smaskens.

Det här inlägget postades i Barnen, Blandat, Familj. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varmt, feber och glassdrinkar

  1. Johanna skriver:

    Ser riktigt gott ut! Hoppas verkligen ni blir av med febermysteriet, och att ni kan fortsätta att njuta av sommaren 🙂

    KRam!

  2. ingela skriver:

    Tack vännen! Lillprinsen var feberfri dagen efter. Skönt!

    Kram!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *