Sommaren har kommit

Dottern kom just tassandes upp ur sängen.
-”Det är varmt! Jag kan inte sova!”
Jag tror visst att sommaren har kommit på riktigt. Det är då som Sessans täcke åker ur påslakanet. Sommaren har kommit om det är varmt när man ska sova.

Idag har det varit riktigt fint väder. Men jag har inte kunnat njuta så bra. Jag har blivit förkyld och halsen retar och det smakar blod i munnen när jag hostar. Lägg en rejäl trötthet på det. Ni förstår va? Det är så synd om lilla mig. Helst skulle jag vilja ligga i hammocken hela dagarna och sova och ha någon som passar upp mig med mat när jag är hungrig. Men jag antar att det förblir en dröm. Här är det ju mest jag som passar upp andra med mat. Jag förstår inte hur det har blivit så?

Jag bara strosar runt i huset i en sorts dimma och tittar på allt som behövs göras. Sedan göra jag bara det nödvändigaste och hoppas på det bästa. Ungarna har varit busiga som vanligt och klättrat på väggar och gjort tappra försök att riva huset. Men det är underbart. Kanske river de köket så jag äntligen kan få ett nytt? 😉

Skämt åt sido. Livet leker. Blir jag bara av med denna förkylning och får sova några hundra nätter, så ska ni se på en som ska städa hela huset och rensa ut gammalt skit. Å vad skönt. Jag vet ju varför det är så jobbigt att städa. Jag har för mycket saker! Alldeles för mycket. Ska ta och göra något åt detta en vacker dag när det regnar ute.

Tältet står fortfarande uppsatt i trädgården. Det är flitigt använt. Av vinden. Det fladdrar så fint när det blåser. Barnen de har tröttnat för längesedan. Prinsen tycker fortfarande det är jätteskojigt med tält om man frågar honom, bara han slipper vara i det. Så vi får absolut inte ta ner det. Men ner ska det. Imorgon, tror jag. Då plockar jag ner eländet. Makens fina fina tält som han köpte för sina egna pengar när han var väldigt ung. När vi satte upp det stod han och berömde detta tält och hur hållbart det var och att det var av den bästa kvaliteten. Sedan gick dragkredjan sönder.

Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma om soliga dagar i hammocken. Kanske med en egen betjänt som servar mig med god mat & dryck. 😉

Gonatt!

Det här inlägget postades i Barnen, Familj och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *