Om vi vill vinna ESC så måste vi tyvärr sluta rösta med hjärtat!

Funderar på om man ska titta ikväll. Ska man det? Nu när Svergie så tråkigt åkte ut.

Fast vet ni. Jag tror att det finns något bra med att Svergie åkte ut. En liten knäpp på näsan kanske? Inte mot Anna, för hon gjorde allt hon kunde. Men mot hela det svenska shlagersystemet. Det har gått så dåligt för sverige de senste åren att något måste göras.

Man undrar ju varför vi jämt skickar fel bidrag. Speciellt när vi faktiskt har så många bra låtar med i vår egen final.
Lite ironiskt att alla svenskar gick vidare utom det svenska bidraget. Svenskar är inblandade i hela
7 låtar. Alla de gick vidare. Detta säger ju allt om hur duktiga låtskrivare vi faktiskt har i vårt avlånga land. Men sanningen är ju att inte en av dessa låtar hade haft chansen att vinna den svenska melodifestivalen. Danmarks låt platsade inte ens ibland våra 32 bidrag. Den ratades av Christer Björkman him self. Något är fel.

I år fanns ju flera jurygrupper från europa som skulle vara med och rösta fram det svenska bidraget. De skulle rösta innan svenska folket hade röstat färdigt. Allt för att svenskarna skulle få en chans att se vilka låtar som går hem i europa. Darin och Ola var några av dem som fick tolvor av de europeiska jurygrupperna. Anna fick  inte några höga poäng. Men vad hjälpte detta? Vi brydde oss inte alls om det, utan röstade fram Anna som vinnare. Vi röstade med hjärtat. Men den grymma sanningen är att vill vi vinna ESC måste vi rösta smart, inte med hjärtat. Här hade vi chansen att se vad som går hem i Europa. Men vi tog den inte.

Ikväll tror jag ändå att jag ska kolla. Jag kommer förmodligen att sitta där och heja på alla svenskar som är med. Men jag kommer säkert att gräma mig över att vi inte skickade Darin eller Ola.

Svenskar bakom dessa bidrag: 

Azerbajdzjan: Anders Bagge, Stefan Örn och Sandra Bjurman.
Danmark: Thomas G:son, Henrik Sethsson och Erik Bernholm.
Georgien: Harry Sommerdahl.
Irland: Lina Eriksson, Mårten Eriksson och Jonas Gladnikoff.
Norge: Fredrik Kempe.
Island: Niklas Kings.
Vitryssland: Robert Wells.

Sverige kan.

Det här inlägget postades i Musik/Youtube, Tv/Film och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *