Skrämmande!

Varning för ulsa Barnvagnar!

Det är ju hemskt att så många barnvagnar håller så dålig kvalité. Skrämmande rent ut sagt. Här kör vi omkring med våra guldklimpar i barnvagnar som inte håller måttet.  10 barnvagnar testadse av Konsementverket och ingen av dem levde upp till kraven. Uselt  är nog bara förnamnet!

”Varje år skadas mellan 600 och 700 barn så pass allvarligt att de behöver akut sjukvård på grund av dåliga barnvagnar. Bland skadorna förekommer frakturer och amputerade fingrar.

– Barnvagnar är den produkt som Konsumentverket får in flest anmälningar om men vi trodde inte att det var så illa som det var, säger Anna Strandberg, utredare inom produktsäkerhet på Konsumentverket.

Tio barnvagnar testades och särskild fokus låg på handtagens hållbarhet, barnvagnarnas stabilitet samt ligginsatsernas bärhandtag. Ingen barnvagn levde upp till Konsumentverkets standard. Exempel på brister som upptäcktes var bromsar som inte fungerar, klämrisker med metall som sluter tätt mot metall, handtag som går av och sitsar som inte sitter fast.” DN

Det här inlägget postades i Familj och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *