Ett påsklov i harmoni

Ett fantastiskt lugnt, harmoniskt, underbart  och skönt påsklov har startat. Barnen är så fina och snälla mot varandra. Man hör knappt att det finns tre barn i huset. Som små änglar vandrar de omkring och klappar varandra på kinderna.

Ok, jag är en smula ironisk. Verkligenheten är någon helt annan. Här hörs det just nu skrik och bråk från tv-rummet. Jag sitter här och låtsas inte höra. Orkar inte skälla och reda ut mer bråk. Det ger mig halsont och skallebank.

Prinsen retar gallfeber på sessan. De skäller och gapar på varandra. Medan de bråkar springer Lillprinsen glatt fram och stänger av teven. Då slutar de andra bråka för ett ögonblick och börjar skrika på Lillprinsen. ”Sluta stänga av teven!!!” Lillprinsen flinar glatt och efter en sekund gör han om samma sak. Och så håller det på…

Nu får det snart vara slut på bråk och stimm. Jag tror jag ska tvinga dem att gå ut en stund. De är rastlösa till tusen. Vi har försökt att påskpyssla lite. Men det höll inte i sig så länge. Har en känsla av det kommer att ta ett par dagar innan de små rastlösa själarna kan gå ner i varv.

Det här inlägget postades i Barnen, Familj och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett påsklov i harmoni

  1. Johanna skriver:

    Vad härligt att höra att det tydligen är samma procedurer i alla barnfamiljer.
    /Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *