Vadå "den riktiga vägen"?

På lördag är det final i melodifestivalen. Det kan ju inte ha gått någon förbi.

Idag läser jag om Eric Saades så kallat ”attack” på Idolerna. Han säger sig vara glad över att han har gått ”den riktiga vägen” och inte varit med i Idol.

Alltså, sånt fattar inte jag. Vadå den ”riktiga vägen”? Vem bestämmer vad som är den riktiga vägen?

Det är många som pratar om hur hemskt det att ”Idolerna tar över melodifestivalen”.
Vadå tar över, kan jag undra? Är de inte riktiga artister för att de varit med i IDOL? I min värld spelar det ingen roll hur en artist har blivit känd. Det som är viktigt är väl att man är bra på det man gör och att man brinner för sin musik. Om de inte hade varit duktiga artister hade de ju inte varit där de är idag.

”- Jag är stolt över att ha varit med där, säger Anna Bergendahl.”

Ola Svensson:
– Det är fantastiskt att vi är fyra stycken från programmet på scenen i finalen. Vi har hållit på jävligt länge och vi är kvar här i dag. Jag ser det som att ”Idol” är på riktigt.”

Det är väl ingen slump att många av Idolerna verkligen har lyckats. I Idol måste man ju vara väldigt duktig på det man gör, annars får man ju helt enkelt inte vara med i programmet.

För vissa
människor är man bara en riktig artist om man har harvat sig fram. Stått i dammiga replokaler och källare i tio år innan man får sitt genombrott. Endast då är man en värdig artist. Det tänket tycker inte jag håller idag. Idag finns det ju så många möjligheter att synas. Via nätet och via tv-program. För mig krävs det stort mod att våga ställa upp i t ex. Idol. Det är inte vem som helst som hade pallat med direktsänd tv fredagskväll efter fredagskväll.

Det är lågt, tycker jag, att nedvärdera artisterna från Idol. Jag tycker allt detta snack är löjligt.

På lördag kommer en Idol för första gången att vinna melodifestivalen. Jag tror att det blir Anna Bergendahl. Fast själv vill jag ju förstås att Darin ska vinna. Älskar hans låt.

Lite IdolFakta:

OLA SVENSSON deltog i Idol 2005 och slutade åtta. Han gör ”Unstoppable” i schlager-SM.
ANNA BERGENDAHL tävlade i ”Idol” 2008, blev femma. Hon sjunger ”This is my life” i Globen på lördag.
DARIN ZANYAR blev tvåa i premiärsäsongen av ”Idol” 2004. Tävlar nu med ”Out of my life”.
MÅNS ZELMERLÖW blev femmai ”Idol” 2005. Är programledare i årets Melodifestival.

Det här inlägget postades i Musik/Youtube, Tv/Film och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vadå "den riktiga vägen"?

 1. Linda skriver:

  Håller med dig.
  Men hoppas verkligen inte att Anna vinner… har lite svårt för henne. Tror på Darin… =)
  Kram

 2. Hemlis skriver:

  Du ska inte tro på allt som står i expressen… Eric sa att han är glad att han har lyckats utan idol. Vilket e jävligt svårt idag för unga artister….Hur man sen kan kalla det för en attack på idolerna e inte annat än pinsam journalistik.

 3. ingela skriver:

  Hemlis: Det jag skriver här gäller inte bara om Ericc och vad han sa och inte sa. Jag lägger egentligen inte så stor vikt vid det.
  Men det är så många andra jag hör som pratar på om hur Idolerna inte hör hemma i melodifestivalen, bara för att de är forna Idoler. Det är det som retar mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *