Kedjebrev från "grundaren" på Facebook är bara fejk

Just nu cirkulerar detta kedjebrev till använare på Facebook

”Hej

Facebook har Nyligen Blivit Mycket överfullt, det har många medlemmar klagat över Att Facebook Håller på Att bli Mycket långsa. Uppgifter Visar Att orsaken är Att det finns för manga icke-aktiva Facebook medlemmar och å Andra Sidan Också Många nya Facebook-medlemmar.
Vi kommer Att Skicka det här Meddelandet runt för Att se om medlemmarna är aktiva eller inte. Om Du är aktiv Skicka Detta till Minst 15 Andra användare. Använda kopiera + klistra in för Att Skicka vidare och visum Att du Fortfarande är aktiv. * De som integ Skickar Meddelandet Inom 2 veckor kommer Att tas bort utan tvekan för Att skapa mer Utrymme *
Detta Skicka meddelande till alla dina vänner och visum mig Att du Fortfarande är aktiv annars kommer du att raderas.

Grundare av Facebook,

Mark Zuckerb”

Det är med all sannolikhet bara fejk. Så bry er inte om det! Det finns liksom ingen anledning till att grundaren överhuvudtaget skulle komma på tanken att skicka kedjebrev. Det säger ju sig själv. Dessutom heter grundaren Mark Zuckerberg och inte Mark Zuckerb. Detta kedjebrev har jag även fått för något år sedan och jag skickade aldrig det vidare och jag är fortfarande kvar, trots att jag inte alltid är så aktiv användare.

Men, många undrar om det är äkta och vågar inget annat än att skicka vidare. Jag har redan fått ett antal. 
Själv skickar jag aldrig vidadre kedjebrev. De dör alltid hos mig. Och detta mot all förmodan vara äkta så får de gärna plocka bort mig från sidan. Men som sagt, jag tror bara det är några pajaser som ligger bakom. Det finns gått om dessa ute i etern.

Tilllägg:  Detta skrev Facebook på sin blogg efter att de fick kännedom om bla. kedjebrevet…

”Recently, chain letters have started to spread across Facebook with all sorts of misinformation. Let’s get some information out there about how we communicate to you about Facebook. Right now, there are only four ways that we try to get information to users.

 1. Home Page Announcements: Home Page announcements are the big boxes that push down your News Feed. These announcements contain information that we really want you to see; changes to your account, big new products we think you might like, and any information that is required for you to use Facebook effectively.
 2. Product Stories and the What’s New page: You may occasionally see stories about Facebook inside your News Feed. These contain useful tips and fun information about Facebook, but are not of the same importance as Home page announcements.
 3. The Blog: Since you’re here reading, you know what the blog is. This is a good place to get extended information about what’s going on at Facebook.
 4. Through Pages and Updates: This is fairly new with the launch of Pages, but notice that these will appear in your ”Updates” section of your Inbox, not mixed in with messages from friends. These should be few and far between—the Update you saw from any Politicians you support that came from Facebook is a one-time occurrence.

We will never use any of the following methods to tell you information, or ask for you to take an action:

 • Your Wall
 • An inbox message from a friend—in other words, chain letters.
 • Messages spread through Applications—if an application is telling you that Facebook is about to shut down, report it.

Since there’s been a lot of wrong information about Facebook spreading around, we’d like to clarify a few things for the record:

 • We are not shutting down accounts that are not ”active” enough.
 • We are not going to start charging you to use Facebook.
 • We will never ask you to send us your password or login information.
 • We will never ask you to avoid friend requests from a specific user. If a user is truly abusive, he or she will be removed from the site.
 • We will never put the responsibility on YOU to send information to your friends. If we have information we need to share, it’s our job to get the word out.
 • When we do communicate to you about the site (with the exception of posts made on this blog) it will always be from a collective Facebook. You won’t hear from me, personally, or from Mark, or from any of the Facebook bloggers you’ve seen here.

So the next time you see a chain letter, chain wall post, or chain anything, report it to our User Operations team, and tell all your friends to ignore it. We could make a joke here about passing this entry on to ten of your friends, but that’s not cool.”

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kedjebrev från "grundaren" på Facebook är bara fejk

 1. Fredrik skriver:

  Orkar inte skriva allt som mitt huvud tänkte på, men det kan inte vara så att någon från början missat att kopiera hela hans efternamn zuckerberg?

  Jag har för vana att aldrig skicka vidare kedjebrev heller men ibland kan man ju undra.
  Sen är det ju så med att om dom har problem med belastning på servern/servrarna då är ju inte massbrev till alla en bra lösning.

  Facebooks grundare Mark Zuckerberg har nog en egen fri vilja att stänga av eller frysa några konton för en stund för att klara påfrestningarna.

  Tolka breven som ni vill men jag skickar dom inte vidare!

  //Fredrik

 2. ingela skriver:

  Läs gärna Facebooks egen blogg där de har tagit upp detta med falska kedjebrev..

  http://www.facebook.com/note.php?note_id=32524525765

  /Ingela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *