Förkylningstider

Det råder förkylningstider i vårt avlånga land. Många är trötta och hängiga. Hörde att februari månad är den månad på året då vi är hemma mest med sjuka barn. Och det stämmer nog.

Igår var vi hemma hela dagen. Orkade inte ge oss i kylan, så vi skippade dagiset igår. Tänker som så, att det är bättre att  vara hemma en dag och vila sig än att fara iväg och riskera att förvärra förkylningen. Vi är snuviga, hostar och är trötta. Ungarna var så gnälliga och jag var gnällig och hade huvudvärk, så ni kan ju bara tänka er hur det kunde låta här hemma igår… jag kan säga att jag var ganska tacksam när det var kväll och ungarna hade somnat i sina sängar. Då pustade jag ut i soffan framför Familjen Annorlunda och Spålöst.

Fast idag bar det iväg till dagiset. Alla ungarna där var lika hängiga och snoriga, så vi var långtifrån ensamma.
Idag skulle jag lämna Prinsen lite själv så han fick pröva att var själv en stund och äta tillsammans med de andra barnen. Då passade jag och Lillprinsen på att möta upp min mamma och ta en fika med varmchoklad nere i byn. Så mysigt. Fika på café gör vi alldeles för sällan, men det är ju rikigt mysigt.

Sedan hämtade vi Prinsen och så fick vi stjuts hem. Väl hemma  vilade vi lite, sedan har jag lagat egna köttbullar med potatis, sås och morötter. Tänk att denna förhållandevis enkla mat kan vara så otroligt god. Idag lyckades jag verkligen med mina köttbullar. Hade pressad vitlök och vispgrädde i. Blev mumsigt.

Nu är jag galet kaffesugen..

Ha det fint!

Det här inlägget postades i Barnen, Familj, Tv/Film och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *