På rätt håll

Sakta men säkert går det på rätt håll här hemma. Barnen är fortfarande så otroligt trötta och äter inte mycket. I flera dagar nu har de levt på vatten och rån och lite proviva nypon.
Det är så svårt, tycker jag, att veta var man ska ge dem när de inte mår bra. Det är en sak vad man bör ge dem, men en annan vad man kan få i dem. Det är inte mycket som de känner för att äta. Både sessan och prinsen har haft magont, nu när magarna ska komma igång igen.

Inatt kved prinsen mycket och klagade över hur ont han hade. Först låg jag hos honom sedan fick han komma och ligga i min säng. Själv sov jag inte mycket. Mitt i natten vaknade sedan Lillprinsen och ville inte sova han heller. Då fick Prinsen lägga sig i sin säng igen och så fick Bebben ligga hos oss.

Sessan är fortfarande så dålig i magen. Prinsen är bättre. Idag orkade han till och med sjunga lite singstar, och då, mina vänner, går det på rätt håll. Men nu ligger han utslagen i soffan. Han är så blek om nosen. Men det är skönt om han kan slippa magsmärtorna nu. Det gör ju så ont i en att se honom må så dåligt. Man vet liksom inte vad man ska göra. Känner mig maktlös.

Även maken har blivit dålig. Han har inte spytt, men magen är i uppror. Själv har jag klarat mig hyftsat bra från magsjukan, men jag har haft värk i kroppen. Huvudvärk, ryggont och och krypande värk i benen. Otäckt. Nu går jag på Ibumetin för att hålla mig igång. Jag måste ju orka passa upp de små sjuklingarna. Vågar inte ens tänka på hur det hade varit om jag själv hade legat magsjuk. Hur skulle det går då? Nej, det är jag glad att jag sluppit. Kan inte tänka mig att jag skulle bli sjuk  nu. Så långt efter de andra.

Idag ska jag koka lite soppa på kycklingbuljong, potatis och morotstärningar. Ska även ha i lite tärnad falukorv för oss som inte är så magsjuka. Det ger ju även en god smak. Gjorde lite soppa igår också och Sessan fick lite i sig då och tyckte det var så gott. Sessan hade längtat efter riktig mat och hon är ju en riktig soppälskare, så soppa fick det bli. Idag vill hon ha mer soppa, och det låter ju lovande. Även prinsen var sugen på rikig mat idag.
Lite kokta morötter och potatis kan ju vara bra att börja med, och buljongen ger ju lite extra näring och salter. Något som de inte fått i sig på länge. Om så bara de får i sig lite, så är det ju bra. Hoppas att magarna tål det bara. Men vi måste ju pröva.

Ska snart ta itu med den enorma tvätthögen. Denna vecka är den verkligen enorm. Så mycket nedspydda kläder och annat. Inget roligt, men måste göras. I såna här sjukdomstider är jag alldeles extra glad över att jag har tvättmaskin. Tänk er annars..

Sitter just nu och tittar ut geneom fönstret. Idag är det en vacker vinterdag, med blå himmel och sol. Så fint! En sån här dag skulle man ju ha velat vara ute och åkt pulka. Men det förstår ju alla att det inte är aktuellt i nuläget. Jag har varit ute en liten sväng och matat fåglarna. Det var ljuvligt att få ta några djupa andetag av den kalla, friska luften. Sedan fick jag in och öppna dörrarna ett litet tag för att få in lite frisk luft i huset. Måste byta luft.

Efter maten ska jag se om jag kan få chans att vila lite. Det känns i kroppen att jag inte har sovit så mycket den senaste veckan. Tror att barnen också behöver sova middag. Jag får passa på då.

Kram på er!

Det här inlägget postades i Barnen, Familj, Mamma/föräldraskap och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på På rätt håll

  1. Linda skriver:

    Skönt att det går åt rätt håll. Stackars er… så jobbigt ni haft det.
    Men nu ser vi fram emot ljusare tider även hos er.

    Här är stora sonen hemma idag. Han har haft halsont, men idag är han mycket bättre (inte ont längre) och har ätit lite grann. Ingen feber har han, så troligtvis blir det skola imorgon igen om det inte ändras framåt kvällen.

    Nu ska snart lillebror hämtas på dagis.

    Kraaam och tack för dina rader hos mig.

  2. livsnjutare skriver:

    Hej!
    Vilken tur att Isak har orkat sjunga lite.
    Vad bra att de fick lite soppa och att de älskar soppa,
    hoppas att de åt lite.
    Förstår att tvättkorgen växer nu när ni varit sjuka.
    Hoppas att ni snart är friska och pigga igen.
    Ber för er varje dag.
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *