Som en utslagen tiger

Som en utslagen tiger på savannen, somnade prinsen i soffan ikväll. Framför barnprogrammen och klockan var bara 18.30. Han låg raklång och sov så hårt. Och inte hade han hunnit äta någon kvällsmat ännu. Jag försökte få liv i tigern, men det var helt omöjligt. Han sov som en stock den lille. Tänk att kunna sova så hårt! Helt bekymmerslöst.
Det var bara att bära in honnom i sin säng och ta på pyjamasen.

Ikväll kom han ut från sitt rum. Med rosiga kinder och rufsigt hår. Han tassade upp och gick ut i hallen, inte helt vaken. Han fick kissa, sedan somnade han igen, med bamse brevid sig. Lilla gubben. Så söt i sin pyjamas, som egentligen är en pepparkaksdräkt. Men den är ju tunn och skön som pyjamas, och han älskar den. Han vill nästan aldrig sova i något annat. Och så fort som tiden går är den ju snart aktuell i allra högsta grad.

Vintern och julen kryper närmre… Ruggigt vad tiden går fort…

Det här inlägget postades i Barnen, Mamma/föräldraskap och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *