Kasta ut teven

Har ni tänk på att det blåser idag? Det blåser sådär pyttelite att man knappt märker det.
Det STORMAR! I alla fall näst intill. Vi sitter inne i stugvärmen och tittar på Drömmarnas Trädgård. Lillemannen sitter mitt på golvet och klappar glatt i händer när han får syn på Macka Packa. Eller vad han nu heter, den där lille som jämt ska tvätta anstiktena på de andra.

Prinsen var trött och la sig i pappas säng. Där somnade han sött. Fast nu är klockan fem och jag undrar om han kommer att somna ikväll. Jaja. Pappa själv har tagit över ”min” plats i soffan, och jag har tagit över datorn efter Sessan som har spelat Panfu. Hon vill bli guldpanda men har givit upp att tjata. Istället tjatar hon om prylpaket hit och dit.

Jag skrämde henne imorse. Igår pratade jag med en mamma som hade haft teveförbud för sina barn under två veckor och de fick bara sitta vid datorn 1 timme per dag. Hon höll på att hoppa upp i taket av chock när jag sa vi också skulle ha teveuppehåll i ett par veckor.

”Vaaaa??? Du skojar mamma?” sa hon medan ögonen blev stora som tefat.

Man vet alldrig om mamma skojar eller inte. Jag är inte på det bästa humör världen skådat på morgonen. Speciellt inte när ungarna bara bråkar framför teven. Då skulle jag kunna kasta ut teveeländet genom närmsta fönster. Vi har två sköna fåtöljer och en hel soffa i teverummet. Ändå bråkar de om var de ska sitta. Både sessan och prinsen vill alltid sitta på samma ställe. Funderar på om jag kanske ska kasta ut möblerna istället så får de sitta på golvet…


Det här inlägget postades i Barnen, Familj. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *