Ikväll var vi på picknick

Vi har nog minusgrader inne. I allfall känns det så. För nu fryser jag. Snart fryser mitt blod till is.
Ok, jag ska inte överdriva.. Men det är kallt. Vi har 21 grader och det är kallt. Jag vill helst ha 23.

Ikväll var vi på Sessans skola. Där skulle nya lokaler invigas. Sessan läste upp en text hon skrivit. Duktig är hon och stolt blir/är man. Hon är så duktig både på att skriva och läsa upp.
Fast koncentrationen inne i klassrummet var väl sådär från oss. Tur att vi var båda. För att hålla en treåring och en niomånaders lugna i en halvtimme är inte det lättaste. Och sedan ska de ju vara lite tysta också. Samtidigt ska man försöka höra och se vad eleverna hittar på. Fast någon hade löst det ganska enkelt. I en vagn satt en liten, kanske i vår bebis ålder, och drack något ur en nappflaska. Innehållet var skrämmande likt cocacola. Fast jag hoppas att det var något betydligt bättre…

Efteråt var det tänkt att vi skulle äta våra medhavda picknickar ute. Och det gjorde vi. Fast det var kallt. Och blåsigt.  Det hade nog varit läge att vi hade dammat av våra vinterjackor, men icke.

Det är ganska intressant det där med vad folk har med sig för mat på sina picknickar. Själva hade vi ätit innan och tog bara med lite fika. Jag var inte så road över att ta med något för krångligt. För vi vet hur det brukar vara. När man väl är där och ska äta så brukar ungarna sitta och äta i en halv minut, sedan är det inte så roligt längre och de vill mest springa runt och leka. Sessan var nöjd, för det blev faktiskt nybakade kolakakor som jag bakade idag. Plus kanelbullar. Andra hade med sig sallader, mackor, kycklingben osv. Någon skulle grilla korv på en engångsgrill. Det tog ju lite tid. Stackarna hade inte ens fått i sig någon korv när vi gick hem. Och då började det bli mörkt.

Vi tyckte det var ganska kallt och åkte hem ganska fort. Till Sessans förtret. Vi åkte dit med en bebis, men hem med tre. För varken sessan eller prinsen ville hem. Sessan var rysligt arg. Men när vi kom till bilen började fler och fler packa ihop. Förståligt, för ikväll vart det vinter. Riktigt kyligt. Inte direkt picknickväder. Men vi slapp ju regn.

Sedan har vi slappat här hemma. Tittat på IDOL, nattat barn och ätit frukt.

Nu ska vi sova.


Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *